U OBA SMJERA

OTVOREN PROMET NA BAJAKOVU: Vozači kamiona obustavili blokadu graničnog prijelaza

Kako javlja beogradski B92, vozači kamiona koji su sa srpske strane granice blokirali sav promet na graničnom prijelazu Batrovci, odnosno Bajakovu s hrvatske strane, danas oko 16 sati obustavili su blokadu. HRT je pak javio kako je GP Bajakovo od 16.40 otvoren za sav promet i da je na izlazu kolona teretnih vozila duga oko 11 kilometara, dok je na ulazu u Hrvatsku kolona kamiona duga dvadesetak kilometara.

Blokadu su započeli u utorak navečer, na međuprostoru između dvaju graničnih prijelaza, a nezadovoljni odlukom hrvatske Vlade da prijelaz selektivno otvori samo za kamione koji prevoze kvarljivu robu.

Revoltirani zbog višednevnog čekanja

Nezadovoljstvo je eskaliralo jer se u pet dana, otkako je Hrvatska zbog nekontroliranog priljeva izbjeglica odlučila zatvoriti granicu sa Srbijom, kolona kamiona sa srpske strane granice oduljila na više od dvanaest kilometara.

Nakon deblokade, granični prijelaz Batrovci – Bajakovo otvoren je u oba smjera za putnička vozila i autobuse, dok je i dalje na snazi obustava prometa za teretna vozila.

ZATVORENI GRANIČNI PRIJELAZI: U Belom Manastiru kaos, ljudi spavaju po ulicama

Žele tijelima blokirati prijelaz Šid-Tovarnik

Prema pisanju portala B92, vozači kamiona u jednom trenutku su odlučili krenuta ka graničnom prijelazu Šid, odnosno Tovarniku s hrvatske strane, ali im je to bilo onemogućeno, pa su krenuli ondje jednim autobusom uz prijetnju da će svojim tijelima blokirati prijelaz.

Inače, za sav promet zatvoreni su granični prijelazi sa Srbijom Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2, Erdut i Batina, dok je Tovarnik otvoren samo za osobna vozila i autobuse.

U TJEDAN DANA: U Hrvatsku ušlo više od 44 tisuće izbjeglica

 

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr