POTROŠIO 100 MILIJUNA KUNA

OTKRIVENO ZAŠTO JE SRPSKI BIZNISMEN KUPIO PRECIJENJENE DIONICE KRAŠA: Evo za koga je Šaranović obavljao šoping

Šaranović kupuje dionice za fond MID Europa koji je ranije nudio udjele braći Pivac i Marici Vidaković da ih kupe od njih

Nebojša Šaranović, srpski poduzetnik čije ime ovih dana budi znatiželju u Hrvatskoj, kupio je preko svoje ciparske firme precijenjene dionice Kraša za 100 milijuna kuna pa se u javnosti postavilo pitanje zašto i kako mu se to isplati. Pomrsio je račune obitelji Pivac i radnicima Kraša koji imaju najviše dionica u ovoj konditorskoj tvrtki, a sada Večernji list doznaje što se krije iza takvog skupog šopinga.

Šaranović kupuje dionice za fond MID Europa koji je ranije nudio udjele braći Pivac i Marici Vidaković da ih kupe od njih, saznaje Večernji list od upućenih osoba s tržišta kapitala. Riječ je o ulagaču s portfeljem većim od 5,2 milijarde eura pa je jasnija i ekonomska (ne)logika otkupa precijenjenih dionica i to u okolnostima u kojima sprski poduzetnik ne može doći do kontrolnog udjela. Tržište središnje i istočne Europe jesu ono na što je fond orijentiran pa je Šaranović očito angažirao upućene lokalne igrače.

OTKRIVENO TKO JE MISTERIOZNI KUPAC KOJI KUPUJE DIONICE KRAŠA: Iza računa Reiffeisen banke krije se srpski ‘kralj papira’?

Pitanje u vezi kupnje ovih dionica bilo je kupuje li Šaranović jer mu vlasništvo garantira izravan ulazak na tržište Europske unije, kontrolu nad tradicionalnim Kraševim markama koje cu cijenjene i na srpskom tržištu ili pak nešto treće, baš kao što je MID Europa.

ZAŠTO? Tajnoviti vlasnik Kraša iz Srbije kupio dionice po dvostrukoj većoj cijeni od vrijednosti te kompanije

Povratak na Net.hr