IZMJENA U MISIJI

OTKRIVENO TKO JE NOVI AMERIČKI VELEPOSLANIK U RH: Umjesto Valls Noyes stiže magnat blizak Trumpu s bizarnim detaljem u biografiji

Julietta Valls Noyes uskoro više neće biti veleposlanica SAD-a u Republici Hrvatskoj, doznaje N1 iz dobro obaviještenih izvora iz diplomatskog zbora u Zagrebu.

Da će Valls Noyes biti opozvana, spekulira se od prvog dana nakon pobjede Donalda Trumpa na izborima, jer je – iako karijerna diplomatkinja – bila bliska bivšem predsjedniku SAD-a Baracku Obami.

Očekuje se njezino skoro povlačenje u SAD, a na njezino mjesto trebao bi doći Robert Kohorst, privatni poduzetnik iz nekretninskog biznisa blizak Trumpu, piše i Politico.

Julieta Valls Noyes već je i čestitala svom nasljedniku u diplomatskoj misiji u Hrvatskoj.

Za Kohorsta se na službenoj web stranici tvrtke Everest Properties, koju je on osnovao i kojoj je i danas direktor, navodi da je bio i direktor proizvođača opreme za golf Tiger Shark Golf te tvrtke koja proizvodi kostime za Halloween (Noć vještica) Masquerade International. Suosnivač je tvrtke KH Financial, koja se bavila nekretninskim biznisom, a kasnije je prerasla u Everest Properties.

Kohorst je doktorirao pravo na Sveučilištu u Michiganu, a računovodstvo je diplomirao na Sveučilištu u Daytonu.

Povratak na Net.hr