VRATIO DUG U GOTOVINI / Otkriveno otkud Mamiću 45 milijuna kuna, DORH ne vidi problem, naprotiv, zadovoljni su

U DORH-u ističu kako su zadovoljni što je novčani dio presude Zdravku Mamiću plaćen gotovinom jer je ukupna vrijednost njegovih nekretnina blokiranih u sudskom postupku iznosila oko 25 milijuna kuna

22.7.2021.
18:36
Pixsell

Zdravko Mamić, begunac od hrvatskog pravosuđa i osuđenik na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja 52 milijuna kuna iz GNK Dinama, prošlog je petka u potpunoj tajnosti, uplatio taj novac u državni proračun, Točnije, uplatio je 45 milijuna kuna, jer mu je USKOK ranije blokirao ostatak novca, koje je Mamić najprije podnio kao jamčevinu, koja mu je kasnije bila vraćena.

Mamićeva supruga Marina, ujedno i njegova opunomoćenica, u petak je potpisala nagodbu sa zagrebačkim Županijskim državnim odvjetništvom, koje je bilo zaduženo za ovrhu Mamićeve imovine.

Kako doznaje Jutarnji iz izvora u DORH-u, porijeklo novca kojim je plaćen Mamićev dug  bankovni je kredit kojeg je Mamićeva supruga podigla. U DORH-u, međutim, tvrde da im nije poznato koja je jamstva za taj iznos Marina Mamić dala banci.

U DORH-u ističu kako su zadovoljni što je novčani dio presude Zdravku Mamiću plaćen gotovinom jer je ukupna vrijednost njegovih nekretnina blokiranih u sudskom postupku iznosila oko 25 milijuna kuna. Da mu je oduzela te nekretnine, država, tvrdi izvor iz DORH-a, ne bi uspjela naplatiti ukupan iznos novčane kazne koja je Mamiću pravomoćnom presudom dosuđena.

Brat još uvijek duguje

Iz DORH-a kažu kako se Marina Mamić složila da u slučaju da Ustavni sud usvoji ustavnu tužbu Mamićevih i sruši pravomoćnu presudu, novac koji je uplatila ostane na računu države kao osiguranje naplate imovinske koristi tako dugo dok se eventualni ponovni postupak ne okonča.

Na pitanje ima li naznaka da bi se nakon podmirenja novčanog dijela kazne Zdravko Mamić želio vratiti u Hrvatsku na izdržavanje zatvorskog dijela kazne, iz DORH-a su odgovorili da takvih naznaka nema. Ali ako se osuđenik predomisli, Uprava za zatvorski sustav će ga, kako poručuju, spremno dočekati.

Zoran Mamić još uvijek nije platio novčani iznos kazne pa ovrha nad njegovim nekretninama nije ukinuta.

Možda će te zanimati

BIT ĆE GADNO / Vakula objavio prognozu: Stiže nevrijeme - očekuju se i tuča i pijavice, evo gdje

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen