U RANGU S UPRAVOM

OTKRIVENO KOLIKO RAMLJAK ZARAĐUJE: Iz Agrokora objašnjavaju: ‘To je zbog toga što ne može sam sa sobom potpisati ugovor’

Plaća izvanrednog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka čini se kako iz mjeseca u mjesec raste, a posljednja neto uplata iznosila je 71.395 kuna. Iz Agrokora poručuju kako je njegova plaća ovoliko visoka zbog činjenice da nema ugovor o radu već o djelu, stoga plaća manje doprinosa, prireza i poreza.

Kako doznaje tjednik Nacional, Ramljakova plaća od svibnja iznosi 118.940,70 kuna bruto, a nakon što plati doprinose, porez i prirez po obračunu ugovora o djelu neto je 71.395,52 kuna. Prema ugovoru, Ramljak nema bonusa.

Prema posljednjim informacijama o Ramljakovoj plaći objavljenima u svibnju, mjesečna primanja vladinog povjerenika za Agrokor iznosila su 89.227,81 kunu, koliko je iznosio bruto iznos, odnosno 50 tisuća kuna u neto iznosu. Tada se radilo o plaći za četvrti mjesec kada Ramljaku nije isplaćen puni iznos plaće jer nije radio čitav mjesec.

U Agrokoru kažu kako Ramljak po zakonu ima pravo na prosječnu neto plaću članova uprave Agrokora, a s obzirom na to da ne može sam sa sobom potpisati ugovor o radu, zato ima ugovor o djelu na koji se plaća manje doprinosa, poreza i prireza.

Jutarnji list piše da je najveći bruto iznos u koncernu Agrokor, onaj od 129.603,58 kuna primao Ivica Todorić, bivši predsjednik uprave Agrokora.

Povratak na Net.hr