AFERA JANAF

OTKRIVENO JE TKO ĆE ZAMIJENITI DRAŽENA BARIŠIĆA: HDZ i dalje ima većinu u Saboru unatoč pravosudnoj akciji

HDZ-ova većina neće biti ugrožena budući da bi zamjena Draženu Barišiću trebao biti Mato Čičak

Zamjena za saborskog zastupnika i gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića (HDZ) bit će Mato Čičak, bivši zastupnik u prošlom sazivu Sabora koji je bio zamjena za bivšeg ministra državne imovine Gorana Marića, neslužbeno doznaje N1 televizija. Tako HDZ-ova većina od 76 ruku u Saboru neće biti ugrožena jučerašnjom pravosudnom akcijom u kojoj je zatraženo skidanje imuniteta i istražni zatvor za Barišića.

Branko Bačić je rekao da je Barišić podnio zahtjev za stavljanje saborskog mandata u mirovanje. “Vladajuća većina unatoč procesu koji se protiv njega vodi je neupitna. Dao je mandat u mirovanje kao saborski zastupnik i nakon čega će nadležna tijela stranke vrlo brzo Saboru uputiti zamjenika gospodina Barišića”, rekao je jučer Bačić.

U zajedničkoj akciji policije i USKOK-a uhićen je šef Janafa Dragan Kovačević, a DORH istražuje i dvojicu saborskih zastupnika, Dražena Barišića i Vinka Grgića (SDP).

UHIĆEN ŠEF JANAFA: Sumnja se da je uzeo 1,9 milijuna kuna mita! U aferu upleteni jedan HDZ-ov i jedan SDP-ov saborski zastupnik

BARIŠIĆ POTVRDIO DA JE VELIKA GORICA POSLOVALA SA SUMNJIVOM TVRTKOM: ‘Nisam napravio kazneno djelo…’

PLENKOVIĆ NA SJEDNICI VLADE KOMENTIRAO UHIĆENJA: ‘Još jedna jasna poruka – naša borba protiv korupcije je stalna, to smo dokazali…’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr