TRAGIČNO

OTKRIVENI DETALJI SMRTI MATURANTICE: Uz to što je bila zaražena, imala je teške kronične bolesti; ‘Reanimirali smo je i stabilizirali, ali…’

Preminula 17-godišnja djevojka u KBC-u Split imala je teške kronične bolesti te je uz to bila zaražena i koronavirusom

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminula je ženska osoba stara 17 godina koja je bila pozitivna na koronavirus. Povodom toga danas u 11 sati održana je konferencija za medije ispred splitske bolnice gdje je rečeno da je imala više kroničnih bolesti i da su članovi njezine obitelji u samoizolaciji.

Djevojčica je primljena zbog zastoja srca i problema s disanjem te je hitno reaniminirana u vozilu Hitne pomoći. Docentica Polić rekla je da je “nastavljeno liječenje u zavodu za intenzivnu pedijatriju po svim pravilima struke. Nakon uspješne reanimacije ona je stabilizirana. Međutim, nažalost došlo je nemilog događaja, smrtnog ishoda, unatoč liječenju”.

Umrla je jučer u 14 sati. Imala je kronične bolesti te je uz to bila pozitivna i na koronavirus. Rečeno je da se Covid-19 infekciju ne može zanemariti.

“Isto tako ne možemo zanemariti činjenicu da je bila covid-pozitivna. Vjerojatno je do smrti došlo, između ostalog, zbog kroničnih bolesti uz covid-19 infekciju”, kazala je.

U SPLITU PREMINULA MATURANTICA (17); Bila je zaražena koronavirusom: ‘Prestrašno. Teško je reći što je izazvalo hipoksiju…’

Sve je moguće kod teških bolesti

Dodala je da je službeni uzrok smrti zastoj rada srca i pluća. “Djevojka je imala kronične bolesti i čak se i zna koju. Iz anamneze nam je poznato da je to popodne, u subotu, dobila temperaturu. Kod teških kroničnih bolesti je sve moguće”, rečeno je. Nije mogla komentirati što s djecom koja imaju astmu i idu u školu.

Podsjetimo, prema pisanju Dalmatinskog portala, maturantica je imala astmu te je u petak bila prisutna na nastavi. U subotu je prestala disati te je reanimirana i intubirana, ali, nažalost, djevojka koja bi uskoro slavila punoljetnost nije preživjela. “Prestrašno. Smrt je nastupila kao posljedica hipoksije. U sklopu obrade, napravljen je i test na koronavirus. Što je izazvalo, teško je reći…”, rekao je medicinski djelatnik za Dalmatinski portal.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr