SLETJELI U PROVALIJU NA GRANICI S BIH / Otkriveni detalji nevjerojatne akcije spašavanja dvojice maloljetnika: 'Njihovi životi nisu mogli čekati…'

Image
Foto: HGSS

Vatrogasci su odmah po dolasku na mjesto nesreće osigurali automobil kako ne bi dalje klizio

6.12.2022.
14:31
HGSS
Play logo

Dvojica maloljetnika, iz Hrvatske i BiH, oporavljaju se u dubrovačkoj bolnici nakon što su u noći na utorak sletjeli automobilom u provaliju u bosansko-hercegovačkom mjestu Ivanica, nasuprot hrvatskoj Župi dubrovačkoj.

iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona izvijestili su da su maloljetnici bili u automobilu Daewoo te da su iz još nepoznatog razloga probili zaštitnu ogradu na cesti i sletjeli u provaliju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Automobil se kotrljao više od 100 metara nakon čega se uspio zaustaviti u teško pristupačnom kamenjaru. Odmah je pozvana pomoć iz BiH i Hrvatske.

Image
TRAGEDIJA NA CESTI /

Detalji teške nesreće u Slanom: U sudaru poginuo mladi suvozač, vozač izgubio kontrolu u zavoju

Image
TRAGEDIJA NA CESTI /

Detalji teške nesreće u Slanom: U sudaru poginuo mladi suvozač, vozač izgubio kontrolu u zavoju

'Kod takvih intervencija nema čekanja'

"Dobio sam poziv dubrovačkih vatrogasaca i odmah izdao zapovijed da krećemo. Krenule su dvije ekipe s devetoricom vatrogasaca iz javne postrojbe i DVD-a Župa dubrovačka sa svom opremom i navalnim vozilima", rekao je za 24sata nakon intervencije vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović te dodao da su samo znali da je automobil probio ogradu na drugom usjeku planinske ceste te da je stao na strmom terenu.

Najprije je trebalo pronaći put do ozlijeđenih mladića. "Kod takvih intervencija nema čekanja za protokole jer njihovi životi nisu mogli čekati. Bili su teško ozlijeđeni, a mi smo morali paziti da spuštajući se do njih ne pokrenemo odron kamenja. Morali smo biti jako oprezni u mraku, iako naši kamioni imaju jake reflektore baš za teške noćne intervencije", rekao je Simović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kolege su nam zahvaljivali'

Vatrogasci su odmah po dolasku na mjesto nesreće osigurali automobil kako ne bi dalje klizio. Mladiće su uspjeli izvući bez rezanja vozila. Izvukli su ih do ceste jednog po jednog, a zatim su ih dva tima Hitne pomoći prevezla do Dubrovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policija je bila zatvorila promet i sve je bilo podređeno spašavanju. Svi su znali da dolazimo pa su podigli rampe na granici. Nakon intervencije su nam zahvaljivali i željeli su nas počastiti jer smo im pomogli", rekao je Simović o kolegama iz BiH.

Policija je u utorak ujutro počela s očevidom, a rezultati će biti poznati tijekom dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo