OTKRIVEN ARSENAL ORUŽJA KOD TIPA KOJI JE PRIJETIO SOCIJALNIM RADNICIMA: / Eksplozivi, mine, bombe, minobacačke granate, puške...

39-godišnjak završio u istražnom zatvoru zbog prijetnji djelatnicima Centra za socijalnu skrb u Belom Manastiru

24.9.2019.
15:39
Davor Puklavec/PIXSELL

Na prijedlog tužiteljstva sudac istrage osječkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor 39-godišnjaku koji je 20. rujna prijetio zaštitaru i djelatnicima belomanastirskog Centra za socijalnu skrb, a kod kojega je naknadno pronađena veća količina eksploziva i oružja.

Spominjao slučaj iz Đakova

Tužiteljstvo 39-godišnjaka tereti da je 20. rujna u Belom Manastiru, nakon što mu je 54-godišnji zaštitar rekao da treba doći u zakazanom terminu ispred zgrade Centra za socijalnu skrb, nezadovoljan radom djelatnika tog centra i u cilju da ih zastraši, izrekao prijetnje, spominjući pritom i događaj iz centra za socijalnu skrb u Đakovu.

U srpnju 2019. godine osumnjičenik Andrija Drežnjak iz vatrenog je oružja usmrtio socijalnu radnicu đakovačkog Centra za socijalnu skrb Blaženku Poplašen i teško ranio pravnika te ustanove Ivana Pavića, koji je nakon deset dana, unatoč intenzivnom liječenju, preminuo u osječkom Kliničkom bolničkom centru.

Arsenal oružja

Na zahtjev tužiteljstva sudac istrage osječkog Županijskog suda izdao je nalog za pretragu osumnjičenikove kuće, a tijekom pretrage je pronađeno i oduzeto devet kilograma eksploziva, tri protuoklopne mine, dvije ručne bombe, minobacačka granata, automatska puška, više od tisuću komada streljiva, dva prigušivača i razni drugi dijelovi eksplozivnih sredstava i vatrenog oružja.

Sudac istrage osječkog Županijskog suda prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i osumnjičeniku odredilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, navodi tužiteljstvo.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali