Play ponuda

OTAC STIGAO U SPLIT PO SINA CESAREA, POLICIJA GA PRIVELA: / Nina Kuluz ga je prijavila za obiteljsko nasilje

Image
Foto: Interpol/Facebook

Cijeli slučaj je počeo 2011. godine kad je majka Nina Kuluz pobjegla sa sinom iz Italije

8.2.2018.
12:06
Interpol/Facebook
Play ponuda

Nakon što je jučer doletio u Split kako bi svog sina Cesarea (8,5) odveo u Italiju, Alessandro Avenati, otac 8,5 godišnjeg Cesarea, danas prijepodne bio je na informativnom razgovoru u splitskoj policiji slijedom prekršajne prijave koju je protiv njega zbog obiteljskog nasilja podigla njegova bivša partnerica i majka dječaka Cesarea, Nina Kuluz.

Neslužbeno se doznaje da bi tijekom dana trebao biti priveden i na Prekršajni sud, a u splitskoj policiji zbog zaštite maloljetnika ne žele davati bilo kakve informacije vezane za taj slučaj.

Avenati se zaputio u Split prije nego li je Općinski sud u Splitu donio zaključak o odgodi dječakove predaje zbog sigurnosnih razloga. Pokazalo se da policija ne može provesti ovrhu nad djetetom, bez da se dijete ne izloži stresu i opasnosti.

shimmer fallback
shimmer fallback

ODGOĐENA OVRHA MALOG CESAREA: Devetogodišnji dječak do daljnjeg ostaje kod majke Nine Kuluz u Splitu

Cijeli slučaj je počeo 2011. godine kad je majka Nina Kuluz pobjegla sa sinom iz Italije. Talijanski sud ju je nedavno osudio na zatvorsku kaznu od tri godine i četiri mjeseca te joj oduzeo roditeljsku skrbi, k tome se mora javljati torinskom sudu svaka dva tjedna.

Nakon što je prošlog lipnja odgođena ovrha djeteta, majka Nina Kuluz podnijela je prekršajnu prijavu protiv oca zbog nasilja u obitelji. U prijavi navodi kako ju je Alessandro Avenati javno prozvao kriminalkom i otimačicom djeteta. S obzirom da se Alessandro Avenati nakon toga više nije pojavljivao u Splitu, policija je tek sad imala priliku postupati prema prijavi. Kako piše Slobodna Dalmacija, pronašli su ga u hotelu u kojem je odsjeo te ga odveli na razgovor.

Nina Kuluz i Alessandro Avenati jedno su vrijeme imali zajedničko skrbništvo nad dječakom koji je trebao živjeti u Italiji, a majka ga je imala pravo viđati svaki dan. No Nina Kuluz je sa sinom pobjegla iz Italije, skrivajući se prvo u Bosni i Hercegovini. Potom se vratila u Split, a dječakov otac je dva puta pokušao sina vratiti u Italiju. U lipnju prošle godine je kao potpora majci pred njenom kućom bio organiziran veliki prosvjed Splićana, u kojem se tražila odgoda ovrhe nad djetetom. U međuvremenu je Kuluz na talijanskom sudu izgubila skrbništvo nad dječakom.

Play ponuda
Play ponuda