SNAJPERI I STRELJIVO

OTAC NAPADAČA S MARKOVA TRGA PRIVEDEN PA PUŠTEN NA SLOBODU: U kući je imao nelegalno oružje

‘Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 59-godišnjak u dvorišnim gospodarskim prostorijama svoje obiteljske kuće u Donjem Kletištu držao dvije puške s optičkim ciljnicima i prigušivačem te više od tisuću komada raznog streljiva’, priopćilo je županijsko državno odvjetništvo u Sisku

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku danas je zaprimilo kaznenu prijavu Policijske uprave sisačko-moslavačke protiv 59-godišnjaka iz Donjeg Kletišta kod Kutine zbog osnovane sumnje da je posjedovao ilegalno oružje, odnosno da je – kako je priopćilo Županijsko državno odvjetništvo – počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavka 3. Kaznenog zakona.

POLICIJA OBJAVILA DETALJE: ‘Ispalio je više hitaca u trojicu policajaca…’; Oružje su našli na trećoj lokaciji; U kući je imao snajper?

Dva snajpera i gomila streljiva

Iako se u priopćenju to ne spominje, riječ je o ocu Danijela Bezuka, 22-godišnjaka koji je u ponedjeljak na Markovu trgu u Zagrebu pucao na zgradu Vlade, teško ranio policajca, a zatim počinio samoubojstvo.

“Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 59-godišnjak 12. listopada 2020. u dvorišnim gospodarskim prostorijama svoje obiteljske kuće u Donjem Kletištu (okolica Kutine) držao dvije puške s optičkim ciljnicima i prigušivačem te više od tisuću komada raznog streljiva.

Osumnjičenik je po primitku kaznene prijave ispitan u ovom državnom odvjetništvu nakon čega je, uslijed nepostojanja osnova za određivanje istražnog zatvora iz članka 123. stavka 1. Zakona o kaznenom postupku, pušten na slobodu”, stoji u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Sisku.

POLICIJA OBJAVILA DETALJE: ‘Ispalio je više hitaca u trojicu policajaca…’; Oružje su našli na trećoj lokaciji; U kući je imao snajper?

Povratak na Net.hr