UTVRĐUJE SE OČINSTVO

OTAC DJEVOJČICE MIRJANE: Nismo trgovci ljudima, to govore zato što smo Romi

Slučaj romske djevojčice, četverogodišnje Mirjane koja je usred izbjegličke krize pronađena u parku u Velikoj Gorici i dalje je vrlo složen. Obitelj je pod istragom zbog moguće trgovine ljudima, baka i djed su joj završili u zatvoru, a mališanka je i dalje u Dječjem domu.

O slučaju djevojčice Mirjane i policija i DORH  i dalje šute, a njeni djed i baka ponovno su se našli u Remetincu. Majka je navodno s drugom sestrom u Italiji, a otac je najavio bitku za kćer. O cijelom slučaju progovorio je za RTL. Tvrdi da nisu trgovci ljudima, ni loši ljudi i da čini sve što je u njegovoj moći kako bi mališanku odveo kući. Opisao je i situaciju kada im se Mirjana izgubila.

“Njezina mama je stigla ovdje u Goricu, da vidim djevojčicu. Vikala je na mene, rekla mi je da me više ne želi. Pitao sam je kamo idu, ona je rekla da ide nazad u Italiju s djevojčicom. Mislio sam da je otišla s njom, a onda sam je 20 dana kasnije vidio u novinama”, ispričao je Remi dodajući kako su svi problemi počeli kada se javio i kazao kako je on djevojčicin otac.

U Centru za socijalnu skrb provjeravaju očinstvo

“Policija je došla. Uzeli su mi djevojčicu najstariju, kćer moga brata i kćer moje sestre. Zašto su to napravili? Jer su rekli da smo kriminalci, da prodajemo mališane”, otkrio je Remi s čijim je roditeljima u kući pored Velike Gorice bilo još troje djece Sva djeca su sada smještena u Dom u Nazorovoj. Kako je pojasnila policija, svi su imali različita imena i prezimena i lažne dokumente.  Baka i djed su završili u Remetincu.

“Baka i djed se bave djecom, to je normalno. Mi svi ostali radimo u Italiji, a djeca su ovdje s mojim roditeljima. Nema nikakve trgovine, to govore samo zato što smo Romi da prodajemo djecu, ali to nije istina. Moja mama plače u zatvoru”, kazao je Remi za RTL.

U centru za socijalnu skrb provjeravaju očinstvo te bi se nakon toga moglo sa sigurnošću tvrditi tko je kome tko u toj priči u kojoj u svakom slučaju djeca trpe.

IPAK NIJE IZBJEGLICA: Utvrđeno je kojim jezikom govori djevojčica pronađena u parku

RTL/Danas.hr

 

 

Povratak na Net.hr