OSUMNJIČENIK U AFERI VJETROELEKTRANE: / 'Jadni su investitori u Hrvatskoj...'; Odvjetnik otkrio kako se Josipa Rimac osjeća u pritvoru

Već ranije, tvrtka je optužila kako su ih Hrvatske šume ucjenjivale

5.6.2020.
19:18
PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Josipa Rimac, uhićena zajedno s nizom dužnosnika i poduzetnika u aferi vjetroelektrane, već je tjedan dana u pritvoru, zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, među kojima su i ministrica poljoprivrede Marija Vučković te premijerova suradnica Tena Mišetić.

Ipak, odvjetnik bivše kninske gradonačelnice smatra da za pritvor nema razloga. „Žalbu smo podnijeli na rješenje o određivanju istražnog zatvora zbog razloga koji je određen, ako postoje razgovori koji su snimani na koje se poziva USKOK, samim time smatram da svjedoci koji trebaju biti ispitani su nebitni", naglasio je Vinko Gulišija, za RTL i dodaje: „"Kako se osjeća? Kao svatko tko se nađe unutra, ne najbolje, ali to je tako.

'Prvi smo razvijali, zadnji gradili, toliko o pogodavanju'

Tvrtka upletena u aferu, C.E.M.P odmah nakon uhićenja odbacila je bilo kakve optužbe da joj je pogodovano ili da su vršili pritisak na vlasti, a isto ponavlja i drugoosumnjičeni, Milenko Bašić, investitor u vjetroelektranu Krš - Pađene, koji se trenutačno nalazi u BiH.

"Samo vam mogu reći da je C.E.M.P jedan od prvih u Republici Hrvatskoj počeo razvijati projekte vjetroelektrana, a nažalost zadnji sagradio od svih uopće do sada sagrađenih koji su u kvoti vjetroelektrana. Toliko o pogodovanju, neka javnost zaključi. Za sve ostalo samo mogu reći, jadni su investitori u Republici Hrvatskoj i oni sigurno sve znaju pa sam bez komentara", rekao je za RTL.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali