POČINJE ROČIŠTE

OSUMNJIČENI IZ ‘AFERE JANAF’ DOVEDENI NA ZAGREBAČKI ŽUPANIJSKI SUD: Uskok traži određivanje istražnog zatvora

Petek je je kao osnivač i stvarni voditelj tvrtke Elektrocentar Petek od rujna 2019. u Zagrebu predsjedniku uprave Janafa navodno dao 1,96 milijuna kuna u gotovini kao nagradu za osiguranje dodjele poslova čiji je investitor Janaf

Uskoro bi trebalo početi ročište za 11 osumnjičenih, bez dvojice gradonačelnika, u slučaju Janaf. Maloprije je na sud doveden vlasnik tvrtke Elektrocentar Petek iz Ivanić Grada – Krešo Petek, javlja RTL.

Petek je je kao osnivač i stvarni voditelj tvrtke Elektrocentar Petek od rujna 2019. u Zagrebu predsjedniku uprave Janafa navodno dao 1,96 milijuna kuna u gotovini kao nagradu za osiguranje dodjele poslova čiji je investitor Janaf.

NAKON HDZ-OVOG, UHIĆEN I SDP-OV SABORSKI ZASTUPNIK: Vinka Grgića policija je pronašla u njegovom domu

Peteka terete i da je od rujna 2019. do 18. rujna u Zagrebu i Novoj Gradiški s gradonačelnikom Nove Gradiške, dogovorio da će mu kao nagradu za poduzimanje svih radnji potrebnih da se u postupku javnog nadmetanja izvođenje radova dodijeli zajednici ponuditelja tvrtki u kojoj je on stvarni voditelj jednog, a VII. okrivljeni odgovorna osoba drugog društva, dati 100.000 kuna.

Doveden je i predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević.

Ukinuti imuniteti

Podsjećamo danas su uhićeni i gradonačelnici Velike Gorice i Nove Gradiške, Dražen Barišić i Vinko Grgić, kojima je jutros ukinut imunitet u Saboru.

Policija je oko 15 sati stigla pred kuću Vinka Grgića, gradonačelnika Nove Gradiške, a traje pretres njegova doma, a Barišić će biti odveden u zagrebačke Oranice na ispitivanje u PNUSKOK.

Istovremeno se pretresa i kuća ranije uhićenog gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića koji se nalazi u policijskim prostorijama na Oranicama.

HDZ-ov gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić time su se pridružili ostalih 11-ero osumnjičenika, uključujući direktora Janafa Dragana Kovačevića protiv kojih je istraga pokrenuta u četvrtak nakon cjelodnevnih pretraga.

Uskok je protiv njih zatražio određivanje istražnog zatvora o čemu će danas odlučivati zagrebački Županijski sud.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr