Play ponuda

OSUĐEN ČOVJEK KOJI JE USTRIJELO SVOJU DJEVOJKU: / Umrla je na rukama njegova oca, a sud odlučio da se ne radi o ubojstvu

Image
Foto: Pixsell

Bajrić je osuđen na tri godine i šest mjeseci zatvora zbog prouzročenja smrti iz nehaja

9.4.2019.
10:55
Pixsell
Play ponuda

Bruno Bajrić (25) nepravomoćno je osuđen na tri godine i šest mjeseci zatvora zbog prouzročenja smrti iz nehaja njegove djevojke Anice Curić (22) hicem grudi iz pištolja kalibra 9 mm u stanu u Slavonskoj ulici u Splitu.

Optuženi Bajrić nije došao na objavu presude na Županijskom sudu u Splitu. Drugo je to po redu suđenje nakon što je Vrhovni sud ukinuo prvu presudu na deset godina zatvora iz 2017. godine. Tada je okrivljen za ubojstvo iz neizravne namjere što je zapravo značilo kako je bio svjestan smrtne opasnosti koju pištolj predstavlja, piše Slobodna Dalmacija.

Anica Curić je smrtno stradala 28. studenog 2016. oko 23 dana u stanu kada joj je ispaljen metak u grudi iz pištilja mauser werke parabellum koji je imao pet metaka u okviru.

Image
PREOKRET NA VRHOVNOM SUDU: /

Splićanin osuđen zbog ubojstva djevojke iznenada pušten na slobodu, ne zna se zašto!

Image
PREOKRET NA VRHOVNOM SUDU: /

Splićanin osuđen zbog ubojstva djevojke iznenada pušten na slobodu, ne zna se zašto!

Na sud dolazio iz Velike Britanije

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu teretilo ga je za ubojstvo za koje je propisana kazna od najmanje pet do 20 godina zatvora. Obrana je tvrdila da se radi o nehatnom prouzročenju smrti za koje je zapriječena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Sudsko vijeće je tijekom prvog suđenja zauzelo stav kako nije imao namjeru ubiti djevojku. No, unatoč tome, kao dokaz krivnje za blaži oblik ubojstva uzeli su njegovu opsjednutost oružjem te činjenicu da je i djevojku vodio na gađanje.

Početkom prošle godine Vrhovni sud je ukinuo osuđujuću presudu i naložio novo suđenje uz ponovno izvođenje dokaza. Tada je nad optuženim Bajrićem ukinut istražni zatvor. Na drugo suđenje je dolazio iz Velike Britanije gdje je otišao raditi.

Bajrićev otac ponovio je sve što je rekao na prvom suđenju. Kazao je da mu je sin došao nakon što se dogodila tragedija i rekao da je ušao spremiti pištolj i da ne zna kako je opalio. "To dijete je umiralo na mojim rukama, sigurno je nije namjerno ubio, volio ju je i stalno su bili zajedno", rekao je Bajrićev otac.

Play ponuda
Play ponuda