UGROŽENA NAGODBA?

OŠTRO PRIOPĆENJE UDRUGE DOBAVLJAČA AGROKORA: ‘Osuđujemo pogodovanje pojedinim vjerovnicima i ne možemo prihvatiti novi roll-up’

Upravni odbor dobavljača Agrokora sastao se večeras, a nakon sastanka je predstavnica dobavljača u privremenom vjerovničkom vijeću Agrokora, Marica Vidaković, inače prokuristica Kraša, uputila oštro priopćenje protiv jednostranih pogodovanja Izvanredne uprave Agrokora.

Priopćenje Upravnog odbora Udruge dobavljača Agrokora prenosimo u cijelosti.

ŽESTOK UDAR FRANCKA NA PERUŠKA: ‘Tražit ćemo da sud spriječi skandalozno i nezakonito postupanje uprave Agrokora’

Osudili napad izvanrednog povjerenika Peruška na Franck

“Večeras je održan sastanak Upravnog odbora udruge dobavljača Agrokora na kojem je raspravljano o naknadnim dogovorima koje Izvanredna uprava provodi s pojedinim vjerovnicima, a koji nisu bili dijelom Načelnih uvjeta (term sheeta) potpisanih 10. travnja 2018. u Zagrebu. Na početku sastanka Udruga je osudila jučerašnji istup Izvanredne uprave koja je iznijela povjerljive i netočne poslovne informacije Francka, što ni na koji način ne pridonosi daljnjem procesu pripreme i postizanja nagodbe.

Naglašeno je kako je Udruga dobavljača pregovarala u dobroj vjeri u nazočnosti predstavnika svih vjerovničkih skupina te Izvanredne uprave i njihovih savjetnika
završila pregovore sa 10. travnja 2018. Potpisom Načelnih uvjeta (term sheet) od strane svih članova Privremenog vjerovničkog vijeća (uključujući i Sberbank), VTB-

a i Udruge dobavljača Agrokora smatralo se da je usuglašen finalni nacrt nagodbe.

NA BURNOM NOĆNOM SASTANKU O AGROKORU IZBIO SUKOB: ‘Nećemo potpisati nagodbu jer se previše pogoduje Sberbanci’

“Naknadni dogovori bitno mijenjaju položaj dobavljača”

Udruga dobavljača i dalje stoji kod ispregovaranih i potpisanih Načelnih uvjeta (koje je potpisao i Sberbank), ali ne može prihvatiti naknadne dogovore koji bitno mijenjaju položaj dobavljača, bez da su predstavnici dobavljača imali mogućnost sudjelovanja u tim pregovorima. Nadalje, iz najave izvanrednog povjerenika Fabrisa Peruška daje se naslutiti da će sličnih pogodovanja biti još – opet bez znanja Udruge dobavljača ili predstavnika dobavljača u Privremenom vjerovničkom vijeću. Osim toga, Udruga dobavljača ne može prihvatiti novi roll-up i samim time novo zaduživanje što u mnogome smanjuje potencijal za buduće poslovanje i servisiranje obveza društva.

Na kraju sastanka je zaključeno da Udruga dobavljača i dalje podržava nagodbu u okvirima dogovorenog i potpisanog teksta Načelnih uvjeta kojeg je potpisao i Sberbank, a sve eventualne dopune moguće je prihvatiti jedino ukoliko se usuglase s predstavnicima svih vjerovnika, a ne jednostranim dogovorima Izvanredne uprave”, stoji u priopćenju Upravnog odbora dobavljača Agrokora koji je medijima proslijedila Marica Vidaković.

DALIĆ JE OTIŠLA, ALI NJEZIN MODEL ŽIVI: Peruška je asimilirala grupa Borg, a onima koji se ne slažu poslana je poruka – Bit ćete pregaženi

Povratak na Net.hr