OŠTAR ODGOVOR ŠEFA HSS-a

PREDIZBORNI OKRŠAJI: ‘Nisu nas uspjeli uništiti ni Karađorđevići, ni ustaše ni komunisti, udbaši – neće niti on!’

Beljak je komentirao najavu Andreja Plenkovića da će razgovarati s nezadovoljnim haesesovcima

Krešo Beljak, predsjednik HSS-a, komentirao je za Novi list najavu Andreja Plenkovića da će razgovarati s nezadovoljnim haesesovcima i Ćorićevu izjavu da će Hrg privući u HSP AS nezadovoljnike. Inače, tu je informaciju za Novi list demantirao sam Hrg.

Beljak kaže da svi oni koji misle napustiti HSS i otići u HDZ nisu HSS-ovci, nego su HDZ-ovci. “Nisu nas uspjeli uništiti ni Karađorđevići, ni ustaše ni komunisti, udbaši – pa nas neće uništiti niti Branko Hrg. Meni puno više znači da nam se sada javljaju mnogi ljudi koji su se zadnjih 10 godina, nezadovoljni politikom HSS-a pasivizirali”, rekao je za Novi list.

PLENKOVIĆ KOMENTIRAO PRESLAGIVANJE: ‘Nisam za to čuo, fokusiran sam na unutarstranačku kampanju’

Kaže da je odluka da budu partneri u SDP-ovoj koaliciji odluka HSS-a a ne njegova i rezultat je katastrofalnog, nepartnerskog odnosa HDZ-a prema HSS-u. Beljak je rekao da je HSS-u tek prije nekoliko dana iz HDZ-a refunciran samo manji dio novca koji je HSS uplatio u zajedničku kasu prije prošlih izbora.

Plenković želi nezadovoljne HSS-ovce

Kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković danas je u Varaždina komentirao HSS-ovo priklanjanje SDP-u.

“Meni je iskreno žao da je ova odluka Glavnog odbora HSS-a donesena u fazi dok je HDZ u procesu unutarstranačkih izbora. Bilo bi mi drago da se malo pričekalo, da smo imali vremena za razgovor. Bit će važno članstvo HSS-a koje će sigurno razmisliti koja je prava politička opcija koja garantira svjetonazorska i programska načela HSS-a, ali i naše zajedničke obitelji, Europske pučke stranke“, kazao je i naglasio da HDZ želi kao otvorenu i snažno okupljajuću stranku, pa će u tom smislu razgovarati sa svima koji im se žele priključiti, ne isključujući nezadovoljne HSS-ovce.

MILANOVIĆ: ‘Odlučili smo s kim idemo u koaliciju za nove izbore… Suradnja s Bandićem? Teško ili nikako’

Povratak na Net.hr