PRAVOMOĆNA PRESUDA

OŠTRA KAZNA ZBOG PUŠTANJA GLAZBE PREKO YOUTUBEA: Fitness klub u Karlovcu mora platiti 8000 kn zbog jedne pjesme Coldplaya

Baš tog poslijepodneva, kada se tijekom vježbanja u fitness klubu puštala glazba preko YouTubea, zastupnik ZAMP-a provodio je kontrolu i primijetio da se tamo puštala strana glazba putem tog internetskog kanala.

Osam tisuća kuna novčane kazne propisao je Prekršajni sud u Karlovcu zbog puštanja glazbe putem YouTubea u jednom fitness klubu, bez prethodnog odobrenja ZAMP-a za to, javlja KAportal.

Od toga je 3.000 kuna kazne dobila direktorica fitness kluba u Karlovcu, a 5.000 kuna pravna osoba, taj klub.

Baš tog poslijepodneva, kada se tijekom vježbanja u fitness klubu puštala glazba preko YouTubea, zastupnik ZAMP-a provodio je kontrolu i primijetio da se tamo puštala strana glazba putem tog internetskog kanala. Radilo se o pjesmi skupine Coldplay, piše KAportal i dodaje da je ZAMP-ov zastupnik primijetio kako je glazbu slušao veći broj ljudi tijekom vježbanja, a da pravna osoba u to vrijeme nije imala odobrenje Hrvatskog društva skladatelja ZAMP-a. Time je, smatra sud, prekršen Zakon o autorskom pravu i propisana kazna, a presuda je pravomoćna pa žalbe nisu moguće.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr