ZAVRŠNA BITKA

OSTOJIĆ SE (IPAK) NE PREDAJE: Uoči drugog kruga izbora u SDP-u traži pomoć Milanovića

U subotu će, u drugom krugu unutarstranačkih izbora, za mjesto predsjednika SDP-a, sučelit će se Davor Bernardić i Ranko Ostojić.

Bernardić je u prvom krugu dobio čak 46 posto glasova članova stranke (uz, doduše, vrlo slabu izlaznost) pa mnogi smatraju da će drugi krug biti puka formalnost. Govorilo se da je i Ostojić, s osvojenih 23 posto glasova u prvom krugu, već ‘položio oružje’ no njegovi pristaše, prema pisanju Novog lista, smatraju da bi mu sada Zoran Milanović trebao pomoći.

UOČI DRUGOG KRUGA IZBORA ZA ŠEFA SDP-a: Bernardića podržala dvojica istaknutih članova

Ne znaju hoće li Milanović uopće glasovati

No, izvori Novog lista iz SDP-a koji su u kontaktu s Milanovićem, nisu sigurni hoće li on uopće glasovati u subotu, a kamoli apelirati na članove da to učine.

Sam Ostojić se, kažu, zadnjih dana ne ‘skida’ s telefona nazivajući brojne članove stranke i motivirajući ih da izađu na izbore i daju mu glas. U tome mu pomažu i mnogi članovi koji su bili u kampanji Orsata Miljenića, jednog od kandidata poraženih u prvom krugu. Sam Miljenić zasad nije dao potporu niti jednom preostalom kandidatu.

GAME OVER I PRIJE KRAJA? Bernardić siguran u pobjedu već odabrao tim s kojim će voditi SDP, evo tko je uz njega

Bernardić ponudio Bauku visoku poziciju?

S druge strane, Bernardić uvjeren u pobjedu već okuplja novo vodstvo stranke i navodno je mjesto glavnog tajnika ponudio Arsenu Bauku koji je uoči prvog kruga diskretno podržavao Miljenića.

Sam Bauk nije želio komentirati tu neslužbenu informaciju.

Osim toga, Bernardić se zadnjih dana suočava s izuzetno lošim statusom u medijima. Čak lošijim od onoga kakav je imao Tomislav Karamarko prije nego što je 2012. izabran za predsjednika HDZ-a, piše Novi list dodajući da se na Bernardića sručio cunami poražavajućih medijskih komentara.

Kako god bilo, novi predsjednik SDP-a morat će se najrpije uhvatiti u koštac s revizijom članstva jer je postalo jasno da stranka nema 37 tisuća članova, koliko ih se sada službeno vodi.

PRVO SUČELJAVANJE KANDIDATA ZA ŠEFA OPORBE: Ostojić i Bernardić si čestitali, ali i bocnuli HDZ

Povratak na Net.hr