SVAKA ČAST

OSTOJIĆ S VATROGASCIMA GASIO POŽAR: ‘Bivši ministar se znoji na terenu dok je Krstičević s Plenkijem na sigurnom’

Bivši ministar unutarnjih poslova, SDP-ov Ranko Ostojić, pridružio se vatrogascima koji su neumorno tijekom dana i noći gasili veliki požar u okolici Splita koji je zaprijetio brojnim domovima.

Ranko Ostojić nije dvojio ni trenutka kad je vatrena stihija opkolila Split i okolicu. On se priključio brojnim vatrogascima iz cijele Hrvatske kao i civilima koji se s vatrenom buktinjom bore od jučer poslijepodne. Prije nego što im se pridružio na terenu, Ostojić je na svom Facebook profilu kritizirao sporost reakcije visokih dužnosnika naše zemlje. Iako u svom statusu nije prozvao nikoga poimence, očigledno je da je aludirao na izostanak reakcije premijera Andreja Plenkovića, koji se javnosti obratio tek sinoć, kao i predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je u vrijeme dok se zemlja borila s kataklizmičnim požarima boravila na večeri u Austriji sa slovenskim i austrijskim kolegom.

UŽIVO! OPASNOST JOŠ NIJE PROŠLA: Ozlijeđeno čak 80 vatrogasaca, premijer iz Splita poručio: ‘Sustav je jako dobro funkcionirao…’

“U borbi s požarima na terenu više vrijede kanaderi, nove snage, organizacija nego političari. Međutim, i to je obveza, samo se ne čeka danima… Pokrenite mehanizme – pomognite vatrogascima na liniji obrane. Ismijavali ste me kad sam s radio-stanicom u ruci bio s njima. Ne držite govore nego im rješavajte što im treba”, napisao je Ostojić u statusu.

Bivši ministar potom se uputio na teren i tamo pomogao gasiti požar koji je iscrpio vatrogasce i civile koji su se borili s buktinjom, a objavio je i nekoliko fotografija i snimki s terena.

 

Njegov potez mnogi su pohvalili na društvenim mrežama, a nisu izostale ni usporedbe s trenutačnim ministrima koji se i nisu iskazali u podršci Splitu, Žrnovnici, Podstrani i drugim mjestima zahvaćenima velikim požarom.

Komentatori Ostojiću od sinoć ostavljaju poruke zahvale i podrške što je spremno i bez oklijevanja otišao braniti svoju zemlju od vatre. Ovo su neke od reakcija korisnika:

“Konjine jedne nepotkovane… da konjine ne bili svi skupa u ovoj izgubljenoj Vladi !!!
Znate se snaći kako o našem trošku gledati tenis, žderati i putovati, a ne znate raditi svoj posao.
Bivši ministar Ranko Ostojić je na terenu s ljudima a vi još gledate koje gaće bi obukli! Dabogda gologuzi po svijetu išli!
Pitajte one koji znaju kad sami ne znate ni tko vam te prazne tikve na vratu nosi”, također je jedan u nizu komentara na Ostojićevu Facebooku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovo nije prvi put da se Ranko Ostojić pridružio vatrogascima u gašenju vatre. U ljeto 2012., kad je gorjelo kod Crikvenice, tadašnji ministar unutarnjih poslova izašao je na teren četiri sata nakon što je buknuo požar i pomagao vatrogascima.

JOŠ NEVIĐENE FOTOGRAFIJE KATAKLIZMIČNOG POŽARA: ‘Kad vidiš koliko je to izvan kontrole, srce ti se stegne, a oči se napune suzama’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr