Komentar stručnjaka

OSTOJIĆ PROTIV GRMOJE: “Grmoja je brzo povukao kočnicu u svojim optužbama”

Kakve su šanse Ranka Ostojića da dobije tužbu protiv glasnogovornika Mosta Nikole Grmoje? Odvjetnik Veljko Miljević na televiziji N1 je rekao da će osnovanost tužbe odrediti sud. “Ja sada mogu samo reći da je bilo iznošenja tvrdnji koje su sadržavale određena obilježja nekih kaznenih djela, ali izjave nisu bile takvog karaktera da bi se nesumnjivo moglo odrediti postojanje kaznenog djela”, kazao je.

Izjave Grmoje su bile dosta odmjerene, nije tvrdio kategorički u nekom trenutku da je Ostojić zloupotrijebio svoj položaj na način da je protuzakonito naložio progon, ili praćenje nezakonitim korištenjem određenih mjera”, rekao je Veljko Miljević.

“Grmoja je nastojao stvoriti utisak da je Ostojić zlouporabio svoj položaj, no kad je ispitan u Uskoku povukao je kočnicu i rekao da “sumnja””, kaže Miljević.

JAVIO SE GRMOJA: “Očekivao sam ovakve rezultate izvida USKOK-a”

Mora se reagirati

“Ne znam je li Ostojić podnio tužbu za klevetu ili sramoćenje i uvredu, što bi bilo lakše dokazati”, kaže Miljević i dodaje da je DORH učinio ono što je i trebao, “ispitao je navode Nikole Grmoje i utvrdio da nezakonitog praćenja nije bilo.”

“Trebaju reagirati i prozvane osobe, ako žele. Ostojić je reagirao, ne znamo sadržaj tužbe, ali da određenih elemenata za utvrđivanje stvari ima, to je sigurno.” Kazao je i da ne bi trebalo biti previše situacija u kojima političari pokreću tužbe.

“Političari su javne osobe, moraju biti izvrgnuti na određeni način ocjenjivanju javnosti, ali ako to prelazi intenzitet uobičajene ocjene, onda se na to mora reagirati”, rekao je Miljević na N1.

GRMOJA UZVRATIO OSTOJIĆU: “Sve sam već rekao, a tužbe se ne bojim”

Povratak na Net.hr