"KARAMARKO LAŽE JAVNOST"

OSTOJIĆ: “Pitanje je vremena kada će Hrvatska kompletno zatvoriti promet”

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić kazao je kako je samo pitanje vremena kada će Hrvatska kompletno zatvoriti promet, javlja N1.

“Brojke se mijenjaju iz sata u sat, evidentirano je preko 13.000 ljudi, to su brojke koje prelaze višegodišnju statistiku. To je brojka koja za Hrvatsku znači da su kapaciteti pretrpani, informacije da je Hrvatska tranzitna zemlja nisu točne.

Zidovi su neprihvatljivi

Mi ih moramo registrirati i naš je glavni cilj stabilizacija situacije i pružanje pomoći tim iscrpljenim ljudima“, kazao je Ostojić i dodao da je svaka osoba privedena u policijsku postaju nakon čega je prevezena u prihvatne centre.

“Naša granica je stalno zatvorena, ali naravno da je Hrvatska zatvorila određeni dio prijelaza i samo je pitanje vremena kada će kompletno zatvoriti promet”, poručuje Ostojić.

Dodao je i kako su zidovi neprihvatljivi te da “mi želimo pomoći tim ljudima”.

KAOS: Izbjeglice u kolonama ulaze kroz kukuruzišta, novi vlak krenuo za Zagreb

Ostojić: HDZ skuplja jeftine političke poene

Slovenija vraća izbjeglice natrag u Hrvatsku?

“To je djelomično točno. Jedan dio registriranih je pokušao iskoristiti tu situaciju, Slovenija je ljude koji su pokušali ući u zemlju vratila u Hrvatsku. Hrvatska će prihvatiti te iste osobe ako ih Slovenija vrati”, kazao je Ostojić.

Kazao je kako HDZ skuplja jeftine političke poene te da Tomislav Karamarko laže javnost i tvrdi da će izbjeglice uzeti radna mjesta.

“Mogli bi se ugledati na Angelu Merkel koja je jasno rekla da moramo pokazati prijateljsko lice”, poručio je Ostojić u razgovoru za N1 televiziju.

N1/Danas.hr

Povratak na Net.hr