KOMPLEKSNA SITUACIJA

OSTAO IM JE SAMO JEDAN RESPIRATOR: Ravnatelj sisačke bolnice bolnice kaže da su poseban problem teški bolesnici

‘Situacija u bolnici Dr. Ivo Pedišić je kompleksna, ali daleko od toga da je dramatična’

U Sisačko-moslavačkoj županiji jučer je bilo zaraženo oko dvjestotinjak osoba i situacija u županiji nije dobra. Ravnatelj OB-a Sisak “Dr. Ivo Pedišić” mr. sc. Tomislav Dujmenović, dr. med. rekao je za HRT da je situacija u bolnici “Dr. Ivo Pedišić” kompleksna, ali daleko od toga da je dramatična.

Naglasio je da svakodnevno u bolnicu dolazi veliki broj bolesnika s Covidom-19 s teškom i srednje teškom kliničkom slikom za koju je potrebna hitna hospitalizacija. Poseban problem kaže da čine teški bolesnici jer zahtijevaju uporabu respiratora. Dodao je da su danas i prije četiri dana imali problem jer su kapaciteti bili prepunjeni.

Bolnica trenutno ima 53 bolesnika koji su hospitalizirana, a od toga ih je 11 na respiratoru. “Dogodilo se da su naši kapaciteti bili prepunjeni, ali ni tad nismo bili sami, već na prvi poziv javio se resorni ministar i njegovi pomoćnici te smo uz njihovu pomoć prebacili jednog bolesnika u KB Dubrava, a sutra nas očekuju novi respiratori”, kazao je Dujmenović.

‘BOLNIČKI SUSTAV JE NA IZDISAJU’: Pulmolog upozorava: ‘Zatvaranje Hrvatske je sad jedina opcija. Ne znam kako će ljudstvo ovo izdržati’

Samo jedan slobodan respirator

Dujmenović kaže da u bolnici trenutno imaju jedan slobodan respirator. Očekuje i dalje pomoć ministarstva, ali kaže da u bolnici ima dovoljno mjesta za hospitalizaciju pacijenata. Rekao je da imaju i dovoljna mjesta za hospitalizaciju s kisikom te da je bolnica spremna.

Naglasio je kako je medicinsko osoblje vrlo umorno, ali svi rade dobro svoj posao te da OB-a Sisak “Dr. Ivo Pedišić” ima dovoljno i sestara i liječnika.

OTKRIVENO KOLIKO JE BILO POZITIVNIH NA MASOVNOM TESTIRANJU U ZAGREBU: ‘Bilo je i nenajavljenih bolesnika, nismo ih vraćali’

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr