RAZGOVARAO S NOVINARIMA

‘OSTAJEM DO DALJNJEG’: Aktiviran je ‘lex Agrokor’, što će sada biti s Alvarezom?

Direktor restrukturiranja Agrokora u toj tvrtki ostaje do daljnjega, a idući tjedan bi se trebalo znati više o razmjerima njegovih ovlasti nakon aktiviranja Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima.

Direktor restrukturiranja koncerna Agrokor Antonio Alvarez III pri dolasku u sjedište tvrtke nije želio komentirati novonastalu situaciju vezanu uz najnovije događaje. Tek je kratko kazao da je proces u tijeku, a na pitanjr ostaje li u Hrvatskoj odgovorio: “Ostajem danas”

Kasno poslijepodne Večernji list je doznao kako Alvarez ostaje “do daljnjega”. Idući tjedan bi se trebalo znati više o razmjerima njegovih ovlasti nakon aktiviranja Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima.

TODORIĆ POKRENUO ZAKON O IZVANREDNOJ UPRAVI: ‘Ponosan sam jer sve što sam izgradio, predao sam državi’

Zakon o postupku izvanredne uprave podnio je danas Ivica Todorić, a Trgovački sud i Minsitarstvo gospodarstva su potvrdili da su zaprimili njegov zahtjev.

Ranije danas premijer Plenković je, pak, izjavio kako je država spremna za aktiviranje Zakona.

Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, a Sabor ga je donio na sjednici 6. travnja 2017. godine.

Povratak na Net.hr