PODRHTAVANJA NE PRESTAJU

‘OSJETILI SMO KAKO PADAJU PREOSTALI DIJELOVI GRADA’; Jutrošnji potres ih je snažno uzdrmao: ‘Ovo je traumatizirajuće…’

‘Vatrogasni zapovjednik nam je rekao da nema značajnijih šteta što je najvažnije, no potresi ne odustaju, to je traumatizirajuće za sve građane Banije’, kazao je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović

Gradonačelnik Petrinje, Darinko Dumbović, rekao je za N1 da ih je snažno uzdrmao jutrošnji potres, ali ističe da značajnije štete nisu zabilježene.

“Jutrošnji potres nas je stvarno uzdrmao, osjetili smo kako padaju preostali dijelovi grada. Vatrogasni zapovjednik nam je rekao da nema značajnijih šteta što je najvažnije, no potresi ne odustaju, to je traumatizirajuće za sve građane Banije”, dodao je.

Dumbović je upozorio da građani nisu zadovoljni tempom pomoći, sve im izgleda sporo. “Nisu dobili ni osnovnu sigurnost, ispod Petrinje se i dalje trese. Fali još 500 kontejnera, država pomaže sporo, a nama treba hitna intervencija. Ovako će grad polako umirati. Najvažniji su ljudi, radna mjesta, trebaju im pomaci, trebaju osjetiti da vraćamo život gradu.”

NOVI POTRES POGODIO PODRUČJE GLINE: Magnituda je bila 4,2 – osjetio se i u Zagrebu

‘Operacija uspjela, a pacijent mrtav’

Ističe da financijskih sredstava za poduzetnike nemaju. “Tu je ključ cijele priče. Bojim se da će biti operacija uspjela, a pacijent mrtav. Politika se najviše bavi kampanjom sad, onda možete misliti koliko će se raditi. Razumijem da ministar Medved nije Superman i da je zatrpan obvezama, no trebaju nam operativci, koji su tu”, rekao je Dumbović za N1.

Zabilježena dva potresa

Jutros, 3.ožujka u 05 sati i 37 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su prilično jak potres s epicentrom kod Gline. Magnituda potresa iznosila je 4.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V (pet) stupnjeva EMS ljestvice. U 8.47 osjetilo se još jedno podrhtavanje.

U 08 sati i 47 minuta seizmografi Seizmološke službe  zabilježili su još jedan slab potres,  s epicentrom kod Gline, 6 km SSZ. Magnituda ovog potresa iznosila je 2.4 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III (tri) stupnja EMS ljestvice.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr