I DALJE UZ GRADONAČELNIKA

OSJEČKI SDP-OVCI NAPUSTILI STRANKU: ‘Duboka kriza u SDP-u će trajati godinama, krivo je vodstvo i mi koji smo to podržavali’

Obojica nezadovoljni vodstvom stranke

Goran Mikan i Neđeljko Knežević, dosadašnji SDP-ovi gradski vijećnici u Osijeku, zbog nezadovoljstva vodstvom stranke napustili su stranku, ali i klub i Gradskom vijeću te će tamo djelovati kao nezavisni vijećnici. No, i dalje će podržavati gradonačelnika Osijeka Ivicu Vrkića.

Tijekom sjednice Gradskg vijeća Mikan je danas novinarima izjavio da kao dugogodišnji član SDP-a “ne želi sudjelovati u uništavanju nečega što je stvarao”. Naveo je kako se radi o procesu koji, na državnoj i lokalnoj razini, u stranci godinama traje. Najveće krivce Mikan vidi u “onima koji vode stranku ili su je vodili”. Ono što je najavio jest da će do kraja mandata podržavati Vrkića.

Knežević ima isti razlog za napuštanje stranke kao i njegov kolega pa kaže da je iz SDP-a otišao zbog nezadovoljstva načinom vođenja stranke. Smatra da se stranka vodi tako da su osobni interesi ispred interesa stranke kojoj pada rejting i u Osijeku, ali i na državnoj razini.

OSTOJIĆ O ŠANSAMA ZA POBJEDU U SDP-u: ‘Pa ni Hajduk onda nikad više ne bi trebao igrati nogomet, s obzirom na to kad je zadnji puta bio prvak’

Predsjednik osječkog SDP-a bez komentara

“Mislim da je SDP u dubokoj krizi i da će to potrajati godinama, ali krizu su izazvali prvenstveno oni koji vode stranku, kao i mi ostali članovi koji smo to podržavali. I dalje ću podržavati gradonačelnika Vrkića, ali ću razmišljati vlastitom glavom, u skladu s interesima građana”, izjavio je Neđeljko Knežević.

Boris Piližota, dogradonačelnik i predsjednik osječkog SDP-a, novinarima je rekao da je SDP demokratska stranka u koju svatko može ući dobrovoljno, ali isto tako i izaći. Što se tiče napuštanja stranke od dvojice članova u Osijeku, Piližota nije htio komentirati te je poručio da se o takvim temama treba razgovarati isključivo na stranačkim tijelima.

“Mislim da do poremećaja broja glasova u Gradskom vijeću neće doći, ali se to naravno nikada ne može znati. U protekle tri godine imali smo niz situacija u kojima se govorilo o preslagivanju i gubitku većine, pa se to nije dogodilo”, rekao je osječki dogradonačelnik.

SDP-OVAC OBUHVAĆEN ISTRAGOM POJMA NEMA ZAŠTO JE POD SUMNJOM: ‘Sve sam doznao preko medija, valjda će mi netko javiti’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr