OSJEČKA TVORNICA MLIJEKA IPAK NASTAVLJA S RADOM: / Meggleov pogon preuzima Belje, zna se i koliko radnika ostaje

Procjenjuje se da će oko stotinu od ukupno 160 radnika Megglea nastaviti raditi i kada Belje preuzme pogon proizvodnje mlijeka u Osijeku

29.10.2020.
15:49
Marko Mrkonjić / PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Od 1. siječnja iduće godine bit će nastavljena proizvodnja u osječkoj tvornici mlijeka koju je do jučer držao njemački Meggle. Meggle je odlučio otići iz Hrvatske, a jučer je, nakon mjeseci pregovaranja, konačno zaključen ugovor s Belje plusom. Za koliko je Belje kupilo tvorničke pogone u kojima je Meggle ljetos odlučio ugasiti proizvodnju, poslovna je tajna, piše Poslovni dnevnik.

'Dodatan poticaj povećanju proizvodnje mlijeka'

Iz Fortenova grupe jučer su oko financiranja transakcije naglasili tek kako je ona provedena iz operativnog poslovanja.

“Preuzimanje imovine Megglea i razvoj novih proizvoda mogu biti dodatan poticaj povećanju proizvedenih količina mlijeka i investicijama malih proizvođača u farme muznih krava u Hrvatskoj. To bi svakako pozitivno utjecalo na promjenu trendova, nakon što je ove godine u Hrvatskoj napokon zaustavljen dugotrajni pad proizvedenih količina mlijeka. Mliječna industrija je jedan od glavnih fokusa strategije 2020.-2025. u Poslovnom području poljoprivreda u Fortenova grupi, a prehrambena industrija Belje bit će nositelj razvojnog zamaha u tom segmentu", rekao je Andrej Dean, predsjednik Uprave Belja.

Od 160 radnika ostaje njih stotinu?

Glavni izvršni direktor Fortenova Grupe Fabris Peruško u tom poslovnom potezu vidi priliku za daljnje osnaživanje svojih brendova, a preuzimanjem Meggleovih pogona osigurat će, ističe, dodatne kapacitete za ABC sir kao najjači regionalni brend i izvozni proizvod grupacije. I čelni ljudi Megglea Hrvatske izrazili su zadovoljstvo sklopljenim ugovorom s Fortenova grupom te činjenicom da će se i nakon njihova povlačenja iz Hrvatske nastaviti proizvodnja mlijeka u Osijeku.

Meggle je surađivao s 282 kooperanta, s kojima će Belje tek ugovarati nastavak suradnje i otkup mlijeka, a što se broja zaposlenih tiče, procjenjuje se da će oko stotinu od ukupno 160 radnika Megglea nastaviti raditi i kada Belje preuzme pogon.

Možda će te zanimati

Telegram

Još iz rubrike

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali