SVE VIŠE PACIJENATA

KARLOVAČKA BOLNICA ODSAD PRIMA SAMO ONKOLOŠKE I HITNE PACIJENTE, I OSJEČKA UVODI PROMJENE: ‘Stanje nije lako, apeliramo na sve ljude da se cijepe’

KBC Osijek ujedno je ustupio i sedam uređaja s visokim protokom kisika trima slavonskim bolnicama

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije kao i povećanja dostupnosti liječnika, osobito liječnika specijalista anesteziologije, Klinički bolnički centar Osijek reducira operacijski program za 36 posto, počevši od danas, javlja Večernji list.

Dan ranije, KBC Osijek je aktivirao dodatno proširenje Respiracijskog centra za još 15 respiratora koja će pokrivati Klinika za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje sa svojim djelatnicima.

U proteklih 10 dana na Klinici za infektologiju aktivirano je dodatnih 30 kreveta koja su sa jučerašnjim danim popunjena te se tijekom tjedna planira aktivirati još 30 kreveta, priopćili su iz Ravnateljstva KBC-a Osijek.

NEVJEROJATNO: Ljudi pozvani na cijepljenje ‘poljubili vrata’: ‘Baka je dobila poziv, a vrata zatvorena’

‘Cijepljenje je jedini način’

KBC Osijek ujedno je ustupio i sedam uređaja s visokim protokom kisika trima slavonskim bolnicama.

“Situacija nije laka, liječnici vode tešku borbu i očekujemo još veći priljev pacijenata te pozivamo sve na odgovorno i savjesno ponašanje, kako prema sebi, tako i prema drugima. Svjedoci smo kako je koronavirus iz temelja promijenio naše živote, navike, potrebe i želje. Apeliramo na sve koji se do sada nisu cijepili da još jednom razmisle, razviju znanje i svijest o važnosti cijepljenja. Naši radnici, svojim primjerom i odlukom da se cijepe, daju pozitivan primjer svima Vama. Cijepljenje je jedini uspješan način da se u skoroj budućnosti umanji utjecaj virusa SARS-CoV-2 na naše živote. Trebamo osvijestiti našu društvenu odgovornost i biti solidarni s drugim članovima zajednice jer budućnost ovisi o svakom od nas. Vjerujmo medicini, budimo odgovorni, mislimo na druge, cijepimo se i zajedno pobijedimo virus”, poručuju iz KBC-a Osijek.

Opća bolnica Karlovac ukinula hladni pogon

Karlovačka bolnica ukinula je hladni pogon, rekao je ravnatelj bolnice Nikša Antica za Dnevnik.hr. “To znači da se smanjuju operativni programi, ali ostaju hitnoće i onkološki pacijenti”, pojasnio je. “Funkcionalna integracija triju bolnica doprinijela je tome da možemo na kvalitetan način zbrinuti sve COVID pacijente i pobrinuti se za sve ostale pacijente”, napomenuo je ravnatelj.

Najnovije vijesti o koronavirusu pratite ovdje.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr