VREMENSKI KAOS

ORKANSKA BURA POHARALA DALMACIJU I PRIČINILA BROJNE ŠTETE: Stradalo drveće, padali su crijepovi, oštećene fasade…

Promet na Jadranskoj magistrali je normaliziran, kao i na svim mjesnim prometnicama na Primorju, dok je trajektni promet i dalje u prekidu

Orkanska bura što je protekle noći i rano jutros puhala brzinom i od 130 kilometara na sat te s orkanskim udarima i do 185 kilometar na sat pričinila je brojne štete u Makarskoj i dijelom na Makarskom primorju.

Vjetar je prevrnuo građevinsku dizalicu na gradskom predjelu Biloševac, polomljeno je nekoliko semafora u gradu, oštećena je prometna signalizacija, polomljeni su ili izvrnuti kontejneri na gradskim ulicama, a vjetar je uništio i dio ostale komunalne opreme.

Snažna bura pričinila je veću štetu na hotelu Dalmacija i na tenis terenima, kazao je član Uprave Imperial Hoteli Joško Lelas.

Bura je čupala stabla i dijelove krovova, prevrnula nekoliko kioska, razbila svjetleće reklame, polomila i pokidala tende,

Stradali su i stari borovi uz gradsku plažu, od polomljenih grana stabala oštećeno je nekoliko automobila, a zbog pada crijepa s krova središnja gradska ulica don Mihovila Pavlinovića bila je od jučer poslije podne do jutros zatvorena za promet, doznaje se od Gradskog centra Osejava.

DALMACIJA ODSJEČENA OD OSTATKA HRVATSKE: Potpuni kaos, odmorišta zakrčena, nasukao se i tanker! ‘Ovo se događa iznimno rijetko’

BURA NA MORU I DALJE RADI PROBLEME: Talijanski tanker otrgnuo se od veza u Solinu pa se nasukao blizu hridi Barbarinac

Vjetar je oslabio

Gradski komunalni redari i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe od jučer su na terenu i uklanjaju posljedice bure, bilježe pričinjenu štetu i nastavit će s radom do kraja dana kako bi se očistile prometnice i gradske ulice te osigurao normalan život u gradu i sigurnost građana, kazao je zapovjednik JVP-a Nediljko Primorac.

Pričinjene su manje štete u lučici Baška Voda i Ramova

Makarski gradonačelnik Jure Brkan i njegov zamjenik Dražen Nemčić jutros su obišli cijeli grad kako bi utvrdili te sumirali štete što ih je pričinio orkanski vjetar.

U Splitu je bura unuštila pročelje Zdravstvene škole.

Promet na Jadranskoj magistrali je normaliziran, kao i na svim mjesnim prometnicama na Primorju, dok je trajektni promet i dalje u prekidu.

Vjetar je u ranim poslijepodnevnim satima oslabio i puše brzinom od 20-tak, a na udare i do 50 kilometara na sat.

Povratak na Net.hr