Orkanska bura odnijela krov škole, ravnateljica se nema kome obratiti

U novogodišnjoj noći olujna bura otpuhala je dio limenog krova na Osnovnoj školi Marina Držića, na Ilijinoj glavici u Dubrovniku. Od jutros su na terenu vatrogasci koji saniraju mjesto događaja kako se ne bi dogodila još veća tragedija zbog dijelova krova i materijala koje vjetar i dalje raznosi.

U školi se nalazi i ravnateljica Zrinka Capor, koja se uz pomoć vatrogasaca popela do krova kako bi se uvjerila kolika je šteta nastala i koje korake treba poduzeti kako bi se saniralo oštećenje za početak do konačnog popravka, piše Dubrovački dnevnik.

//www.youtube.com/embed/IgrUE7ndRk0

Sreća je da su praznici

”Ne znam odakle početi. Pola limenog krova je bura prebacila na drugu stranu. Ovo se mora sanirati prije prve kiše. Ne znam kako ćemo to napraviti, ali sreća je da su praznici i da u dvorištu nije bilo djece. Staklena vuna se može primijetiti na više mjesta u dvorištu, tako se gradilo tada, škola je izgrađena 1963. i izdržala je eto do danas. Ali tuda prolaze majke s djecom, ne znam odakle početi i kome se obratiti,” rekla je ravnateljica Capor, koja ni sama nije znala odgovoriti na pitanje tko će popraviti krov, s obzirom da je danas prvi dan otkad Grad nema proračun za takvo nešto, ali ni gradonačelnika.

Povratak na Net.hr