Orkanska bura ne popušta, zatvorene pojedine ceste

shimmer fallback

Jaka bura koja puše u Dalmaciji ne popušta, pa su zatvorene pojedine dionice autoceste zbog čega vozači moraju ići obilaznim putevima. U prekidu su i trajektne linije.

22.1.2011.
11:56
Play logo

Zbog bure je za sav promet zatvorena dionica autoceste A 1, između čvorova Sveti Rok i Posedarje te državne ceste D1 Udbina- Gračac, D 54 Maslenica-Zaton Obrovački, Jadranska magistrala od Novog Vinodolskog do Svete Marije Magdalene (D 8) i D 506 Dobroselo-Mazin, javio je večeras HAK.

Prema Dalmaciji i obrnuto, obilazak za sva vozila je od čvora Sveti Rok (A 1), državnim cestama D 50 i D 27, preko Gračaca, Obrovca i Karina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na A 6 vrijede zimski uvjeti

Autocesta A 6 Rijeka-Zagreb, u smjeru Zagreba, otvorena je za sve skupine vozila. U smjeru Rijeke, na dionici Bosiljevo1-Kikovica, vrijede zimski uvjeti, a na dionici Delnice-Kikovica, zabrana je prometovanja za teretna vozila teža od 3,5 tone, vozila s natkrivenim teretnim prostorom, autobuse, motocikle i vozila s kamp prikolicama. Obilazak je starom cestom kroz Gorski kotar (D 3).

Paškim mostom i dionicom Jadranske magistrale od Bakra do Novog Vinodolskog (D 8) zabrana je za: autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama, kombi vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina), a samo za I. skupinu na mostu Dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku, za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Državna cesta Gospić-Karlobag (D 25) otvorena je samo za osobna vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u u Gorskom kotaru:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na granici nema čekanja

A 6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i Bosiljeva, samo u smjeru Rijeke, D 3 Zdihovo-Kupjak-Delnice-Sopač-G. Jelenje-Kikovica (Stara cesta kroz Gorski kotar), D 32 Prezid-Delnice, D 42 Stubica-Ogulinski Hreljin, D 305 Parg-Čabar, D 501 G. Jelenje-Oštrovica-Meja, ŽC 5062 Kraljev Jarak-Fužine, te na županijskim i lokalnim cestama na području Čabra, Delnica i Vrbovskog, te u zaleđu Novog Vinodolskog.

U Lici zabrana vrijedi za D 1 Drežničko Selište-Korenica-Udbina-Gračac-Knin, D 23 Kapela-Žuta Lokva- Senj, D 25 Korenica-Lički Osik, D 42 Jospidol-Poljanak, D 52 Špilnik-Korenica, D 217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo, D 218 Donji Lapac-Dobroselo, D 504 Ličko Petrovo Selo-Prijeboj i D 522 Udbina-Gornja Ploča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Zbog loših vremenskih prilika u prekidu su trajektne linije: Prizna-Žigljen (prema Pagu), Jablanac-Mišnjak (prema Rabu ) i Brestova-Porozina, te katamaranske s Malog Lošinja i Paga. Trajekt na liniji Valbiska-Lopar prevozi samo osobna vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo