PO 30.000 KUNA

ORGANIZATORI KONCERATA TEŠKO OPALJENI PO DŽEPU; Držali se mjera pa kažnjeni zbog publike: ‘Ne možeš reći, stop dečki, nemojte se grliti’

Premda su organizatori ograničili broj posjetitelja te ih sve uredno zapisali, nudili gostima maske ako ih slučajno nisu imali, nešto je presudilo – posjetitelji se nisu pridržavali propisane mjere socijalne distance

Sudeći po najavi Jutarnjeg lista, čini se da su počele pristizati kazne za nepridržavanje epidemioloških mjera. Naime, tri organizatora koncerata su dobili kazne u iznosu od 30.000 kuna za koncerte u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti.

Premda su organizatori ograničili broj posjetitelja te ih sve uredno zapisali, nudili gostima maske ako ih slučajno nisu imali, nešto je presudilo – posjetitelji se nisu pridržavali propisane mjere socijalne distance. Zbog toga su organizatori dobili kazne, potvrdila je PU zagrebačka za Jutarnji list.

Inspektori su do sada samo upozoravali pa se ovdje radi o prvim ispisanim kaznama. Međutim, postavlja se pitanje što su organizatori točno trebali napraviti u vezi toga – jesu li ljude za vrijeme koncerta trebali doslovno fizički odvajati, upozoravati i jesu li za to unajmili redare. RTL Direkt poteže pitanje zašto su kažnjeni kada su ovih dana viđeni brojni slulčajevi zabava, partija i prosvjeda gdje se distanca nije postojala? Osim distance, nije bilo ni kazni.

KRENULE PRIJAVE ZA SUBVENCIJE PLAĆA: Najugroženiji poslodavci mogu odahnuti, a građani kojima prijeti ovrha – ostali bez pomoći

‘Burnija’ zabava posjetitelja ih skupo koštala

Za RTL Direkt su iz Udruge glazbenih menadžera i organizatora potvrdili ovu vijest. Darko Tuček iz Udruge glazbenih menadžera i organizatora komentirao je ovaj slučaj te istaknuo da nitko, primjerice, u izbornim stožerima nisu dobili kazne za svoje grljenje i nedržanje distance.

“Teško je doći i reći društvu koje se želi zagrliti: stop dečki. Upozoravali su ih da paze na međusobnu distancu.  Naravno da se ljudi u nekom trenutku zabave, krenu se družiti.

Vidjeli smo to i u izbornim stožerima. Nitko nije dobio kaznu, osim organizatora koncerta koji su financijski oštećeni jer su se gosti, eto, počeli malo burnije zabavljati”, kazao Darko Tuček za RTL Direkt.

Povratak na Net.hr