Obraćanje u Saboru

OREŠKOVIĆ ODLUČIO OTKRITI SVE ŠTO SE ZBIVALO U VLADI: ‘Šokiran je lažima i spinovima, otvoreno će govoriti o svemu’

Premijer Tihomir Orešković najvjerojatnije će se zastupnicima u Saboru obratiti u četvrtak i odgovoriti na optužbe HDZ-a. Trebao bi progovoriti i o svemu što se događalo od trenutka kada je preuzeo funkciju predsjednika Vlade.

MILOŠEVIĆ NAKON SASTANKA VRHA HDZ-A: ‘Potvrdili smo Marića za mandatara, imamo većinu u Saboru’

Osim što će odgovoriti na optužbe HDZ-a, izvor blizak premijeru za Večernji list kaže kako će Tihomir Orešković tom prigodom otvoreno progovoriti o svemu sa čime se susretao otkako je potkraj siječnja u Saboru potvrđen za predsjednika Vlade.

Šokiran lažima i spinovima

Izvor blizak premijeru kaže da Orešković odgovorno i časno obnaša dužnost predsjednika Vlade, te da će u svom obraćanju u Saboru zastupnike, ali i hrvatsku javnost, upoznati sa svim teškoćama s kojima se susretao prošlih mjeseci.

“Premijer Orešković šokiran je količinom laži i spinova koji se protiv njega pojavljuju u medijima”, kaže izvor. Na prijedlog saborskih zastupnika za pokretanje pitanja povjerenja premijeru Tihomiru Oreškoviću, Vlada se Saboru mora očitovati najkasnije do četvrtka. Međutim, kako je Vlada u rasulu, jučer nije bilo jasno hoće li se Vlada uopće očitovati prije dolaska premijera Tihomira Oreškovića u Sabor.

vlada
Sjednica VladeFoto: Patrik Macek/PIXSELL

HDZ PRIJETI OREŠKOVIĆU: ‘Ako je razuman, promislit će o onome što će kazati u Saboru’

MILANOVIĆ: ‘Zapravo mi je žao Karamarka. SDP je spreman opet voditi Hrvatsku, ali ne s Mostom’

Prošli tjedan je Orešković rekao da neće prihvatiti poziv predsjednika HDZ-a i prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka da podnese ostavku jer bi, kaže, time priznao svoju krivnju te je ustvrdio da će se radi svoje časti pojaviti u Saboru i pred zastupnicima braniti od lažnih optužbi.

Iako ga ne podržava ni stranka koja ga je postavila, premijer Orešković ne smatra kako bi Vlada trebala stati s potpisivanjem ugovora. “Mislim da je u interesu Hrvatske pojačati investicije. Ne vidim u čemu je problem. Ove investicije su krenule još prije dvije godine”, odgovorio je Orešković na pitanje otkuda mu legitimitet s obzirom na krizu vlasti.

“Ova Vlada funkcionira, nije se ništa promijenilo”, zaključio je Orešković.

Jučer nakon sastanka Predsjedništva HDZ-a predsjednik stranke Tomislav Karamarko nije dao izjavu, ali pred novinare je izašao glavni tajnik stranke Domagoj Ivan Milošević.
“Danas smo potvrdili Zdravka Marića kao kandidata za mandatara Vlade RH. Mislimo da bi u većini država EU-a bilo prirodno da premijer, tehnički, sam da ostavku. Ova Vlada je došla do kraja slijepe ulice”, rekao je Milošević.

Povratak na Net.hr