Napeto među partnerima

OREPIĆ OČITAO LEKCIJU KARAMARKU: ‘Pozivam sve da izađu iz zone konflikta’

“Karamarkova izjava malo je izašla iz korektnog profesionalnog odnosa. Pozivam sve političke djelatnike da izađu iz zone konflikta, u jednu zonu kompetencije i političkog natjecanja”, komentirao je ministar policije Vlaho Orepić.

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić u utorak je posjetio Pakrac, gdje je obilježena 25. obljetnica početka Domovinskog rata i prvog oružanog sukoba u Hrvatskoj 1991. godine.

“Trebamo upamtiti da je 25 godina prošlo od prvog oružanog sukoba u Hrvatskoj, od prvog suprotstavljanja i sukoba naše policije s nekakvim nesretnicima, ja ću se tako izraziti”, poručio je ministar Orepić a prenosi Dnevnik.hr.

NOVI SUKOB: HDZ traži hitne smjene, Mostov ministar: ‘Ako ne prestanete, napuštam Vladu!’

Vojska “samo” u pripravnosti

Upitan o izbjegličkoj krizi i mogućnosti otvaranja Blakanske rute preko BiH te vraćanja 500 izbjeglica u Srbiju, ministar ističe da ne vjeruje u rutu preko BiH, a suradnju između Srbije i hrvatske hvali.

Ministar je potvrdio da razmišlja i o otvaranju mogućnosti slanja vojske na granicu: “Mi ćemo najvjerojatnije napraviti tu mogućnost, ali oslanjamo se potpuno na policijske snage. Napravili su to Slovenci, napravili su to Srbi tako da ćemo mi na neki način i taj potencijal povećati, ali to je samo u smislu pripravnosti”.

PETROV I KARAMARKO: Složni oko smanjenja broja ministarstava, Most i dalje želi MUP

Pritisak na Ministarstvo

Novinare je zanimala i njegova reakcija na jučerašnju izjavu prvog potpredsjednika Vlade Tomsilava Karamarka oko nekih djelatnika MUP-a “koji su bili i s one strane zakona”, je li pritisak to svojevrsni pritisak na ministarstvo iz HDZ-a.

“Ta je izjava malo izašla iz korektnog političkog i profesionalnog odnosa, ali evo, pozivam sve političke djelatnike da izađu iz zone konflikta, u jednu zonu kompetencije i političkog natjecanja”, rekoa je Orepić.

‘Ako to ne budem ministar, naravno da moram ići’

Ministar Orepić nije konkretno odgovorio na pitanje hoće li odstupiti zbog pritisaka.

“Ja sam ministar unutarnjih poslova, ako to ne budem, naravno da moram ići. Ne radi se o sukobu, vjerojatno moramo puno više razgovarati operativnije u našim sobama, pa kad izađemo, da izađemo s konkretnim stavovima”, kazao je Orepić a prenosi Dnevnik.hr.

KAOS I NEREDI NA GRANICI: Stotine izbjeglica probilo ogradu, policija bacila suzavac na njih

SRBIJA IMA PLAN AKO DOĐE DO ESKALACIJE IZBJEGLIČKE KRIZE: Spremni su za sve opcije

 

Povratak na Net.hr