OPTUŽILI PREMIJERA: / Hrvatski suverenisti tvrde da si Plenković prisvaja zasluge Ruže Tomašić

'PR konferencijama i predstavama Vlada pokušava umanjiti zasluge Ruže Tomašić'

14.5.2019.
14:44
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hrvatski suverenisti optužili su premijera Andreja Plenkovića da "PR predstavama" prisvaja rad nositeljice liste te političke platforme Ruže Tomašić, ustvrdivši da je dvodnevna Konferencija o ribarstvu u Šibeniku u organizaciji Ministarstva poljoprivrede najnoviji primjer perfidne Vladine politike kojom dva tjedna uoči europarlamentarnih izbora pokušava javnosti prodati priču da brine o hrvatskom ribarstvu i ribarima.

"Umjesto razgovora o gorućim problemima u ribarstvu i rješavanja problema hrvatskih ribara, kojih prema riječima predstavnika ribara ima i previše, predstavnici hrvatske Vlade na čelu s premijerom Plenkovićem konferenciju su organizirali samo kako bi predstavili uvođenje sustava za inspekcijski nadzor zaštite ribljeg resursa u Jadranu", stoji u priopćenju Hrvatskih suverenista.

To bi trebao biti znak njihove brige za hrvatske ribare, a u stvari se, tvrde, radi o suprotnome, "na što su ukazali i sami predstavnici ribara u svojim komentarima spomenute konferencije".

"Naime, uvođenje pojačane kontrole izlova u ribarskom sektoru sasvim je u skladu s onim snagama u Europskoj uniji koji pokušavaju naštetiti hrvatskim ribarima ograničavanjem korištenja tradicionalnih alata, a izlov male plave ribe u Jadranu pokušavaju ograničiti drastičnim kvotama, s čime izravno ugrožavaju egzistenciju oko 10.000 ljudi koji se bave ribarstvom u sektoru male plave ribe na Jadranu", upozorava ta politička platforma.

'Sve je to PR predstava'

Navode da je "ove velike propuste svih dosadašnjih hrvatskih vlada, koje su u pretpristupnim pregovorima pristale na ovakve uvjete", tijekom svoga mandata u Europskom parlamentu uspjela ispraviti europarlamentarka Ruža Tomašić čije je važno zakonodavno izvješće na temu male plave ribe u Jadranu na plenarnoj sjednici u studenome usvojio Europski parlament.

Poručuju da bi, da je Vladi doista stalo do rješavanja pitanja ribarstva i ribara i da doista smatra kako je ribarstvo jedno od strateških gospodarskih grana u Hrvatskoj, zasigurno na konferenciju pozvala zastupnicu Tomašić koja bi, dodaju, o tome imala što reći.

"No, umjesto poziva oni su samo, kao što su naglasili i predstavnici ribara, održali još jednu PR predstavu tobožnje brige za ribare, a o pravim pitanjima i gorućim problemima, kao što je poticanje smanjenja ribarske flote i prijetnja uništenja tradicionalnog ribolova od kojega je domicilno stanovništvo na hrvatskim otocima i priobalju živjeli i preživljavali stoljećima, naravno, nema niti riječi", navode Hrvatski suverenisti.

"Hrvatski ribari predobro znaju što je Ruža Tomašić učinila za njih u Europskom parlamentu, a Vladi Andreja Plenkovića to očito smeta, pa ovakvim PR konferencijama i predstavama pokušava umanjiti njezine zasluge", zaključuju u priopćenju.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali