U SABORU

OPTUŽBE SDP-ovog STJEPANA KOVAČA: ‘Hrvatskom vlada otpadna mafija, vrše kriminal najgore vrste i ekocid plodnog tla’

SDP-ov Stjepan Kovač zatražio je očitovanje nadležnih institucija oko afere odlaganja otrovnog mulja u Međimurju.

Saborski zastupnik SDP-a Stjepan Kovač poručio je u četvrtak kako Hrvatskom vlada “otpadna mafija”, te zbog afere oko odlaganja otrovnog mulja u Međimurju zatražio hitno očitovanje nadležnih institucija, kao i ministra zaštite okoliša Tomislava Ćorića.

‘Stanovnike Međimurja se ugrožava, truje im se tlo…’

“Međimurje ne samo da nije prioritet Vladi i državnim institucijama, već se stanovnike tamo ugrožava, truje im se plodno tlo, ugrožava trud poljoprivrednika i zdravlje stanovnika”, ustvrdio je Kovač nakon stanke u Saboru.

Zanima ga kako je moguće da je temeljem javnog natječaja posao zbrinjavanja opasnog mulja dobila tvrtka koja nema ni dozvole niti kapacitete za sanaciju otpadnih voda Grada Zagreba.

‘Inspekcija je znala za sve’

Pita se i kako je moguće da nitko nije obavio nadzor nad obavljanjem tog posla i tvrdi da je inspekcija znala za “kriminal najgore vrste i ekocid plodnog tla”.

“Dok se neko na smeću bogati, građani se truju. Tražim očitovanje nadležnih institucija, neka ministar Tomislav Ćorić dokaže da je svaki kraj Hrvatske jednako važan, a Milan Bandić neka kaže po kojim kriterijima je dodijelio posao tvrtki koja nema dozvole”, rekao je SDP-ovac.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr