"OPTIMISTIČNI I SKROMNI": / Takvu je stranku za nadolazeće izbore Hrvatskoj ponudila Mirela Holy

Hrvatski građani zagađeni dosadašnjom politikom izborno su tijelo na koje u predstojećim parlamentarnim izborima računa Mirela Holy.

16.8.2015.
15:21
Pixell, Luka Stanz
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Uzor su im zemlje Skandinavije, pojasnila je, a što se tiče ostalih političkih opcija u Hrvatskoj, Holy je relativizirala to pitanje, ustvrdivši kako se dosadašnje vlade: ".. međusobno toliko ne razlikuju, bez obzira radi li se o jednom ili drugom velikom polu..", te da je politika koju provode ustvari u potpunosti ista.

"Smatramo da Hrvatska može biti drugačija, bolja, da može biti uređeno društvo. To su postigle sve zemlje na koje se ugledamo, zašto ne bi i Hrvatska", poručila je Holy.

Holy i njezin tim pred birače izlaze s programom od 18 točaka. Većina se odnosi na sveoubuhvatne reforme, a prva među njima je preustroj javne uprave. Uz to, Orahovci žele Hrvatsku 4 regije, a ne 20 županija. Zalažu se za decentralizaciju, posebice kada je u pitanju financiranje lokalnih uprava, ukidanje 2. mirovinskog stupa, ali i redefiniranje dosadašnjeg načina oporezivanja imovine.

Predsjednikom Izbornog stožera imenovan je Alen Baščevan, a predstavljeni su i ostali članovi Holynog užeg tima za izbore. Zamjenici predsjednika Izbornog stožera su Dražen Vlahovski i Anita Šlogar, a koordinatori izbornih jedinica Gordan Cmrečki, Marina Balen, Alen Zadravec, Kazimir Cvrtla, Tatjana Fabrični Galić, Slaven Vujić, Martina Kmet, Danijela Buršić, Željko Ivanišević, Marko Pribisalić, te Nataša Beširević. ORaH se neće natjecati u dijaspori, jer za nju stranka nema infrastrukutru.

"Hrvatskoj treba vratiti optimizam, dogovoriti se oko toga što su strateški intresi naše zemlje i disciplinirano raditi na provedbi onoga što su na kraju krajeva napravile i druge države", poručila je predsjednica ORaH-a.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali