TURIZAM U VRIJEME PANDEMIJE / Optimistične prognoze za sezonu: Ukoliko se nešto bitno ne pogorša, rezultati će biti jako dobri

Ovaj vikend stiglo je više od 326 tisuća turista, dok je lani u istom razdoblju bilo njih oko 260 tisuća.

6.7.2021.
11:13

U Hrvatskoj boravi više od pola milijuna turista, no kako sezona ne bi bila naprasno prekinuta, za više kontrole u pridržavanju epidemioloških mjera, zalažu se i Hrvatska udruga turizma i ministrica Nikolina Brnjac, javlja RTL.

"Jeftinije je od drugih mjesta. Jako je lijepo. Hrana je odlična. Usluga također. Voda je sjajna", kaže Anastasia Asoskida iz Ukrajine koja ljetuje u Opatiji.

"U Francuskoj smo se cijepili. Radili smo dva testa. Nema problema uopće. Zaštita je posvuda, kao i sapun", govori Denis Rodriges iz Francuske.

Treba pratiti situaciju

"Nekih mjesec dana smo zaista popunjeni i takvi su planovi do 9. mjeseca", rekao je voditelj hotela Klaudio Jurčić.
"Za sada se ne razmišlja o traženju covid potvrda od strane domaćih gostiju, a strani gosti dolaze uz covid potvrde. Treba pratiti situaciju“, rekao je direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić.

Ipak, ako se stanje s koronom pogorša, ne isključuju se opcije. "Ako bude zakon da se moraju nositi, da se gosti moraju provjeravati, mi ćemo provjeravati", jasan je Jurčić.

"Svi nekako vjeruju da ćemo ovu sezonu izgurati do 10. mjeseca barem. Ukoliko se nešto bitno ne pogorša ja mislim da će rezultati biti bliži 2019. nego 2020.", naglašava Ostojić.

Porast u odnosu na 2020.

Ovaj vikend stiglo je više od 326 tisuća turista, dok je lani u istom razdoblju bilo njih oko 260 tisuća. Rekordne 2019. bilo ih je više od pola milijuna.

Porast je to oko 25 posto u odnosu na 2020., ali manje od gotovo 35 posto u odnosu na preklani. "I kontinent ovisi o obali i obala ovisi o kontinentu. Moramo voditi računa da budemo svi odgovorni da brojke budu kakve jesu", poručuje ministrica turizma Nikolina Brnjac.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen