OPREZNO S MLJEVENIM PUREĆIM MESOM IZ LIDLA: / Ako ste ga kupili - vratite ga, pronašli su salmonelu

Image
Foto: screenshot
7.6.2017.
18:02
screenshot
Play logo

"Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da je prilikom provođenja Plana monitoringa hrane životinjskog podrijetla, u svježem mesu peradi – Svježe pureće mljeveno meso 500 g, utvrđena bakterija Salmonella spp. Uzorkovanje je provedeno u odobrenom objektu subjekt u poslovanju s hranom LIDL – HRVATSKA d.o.o. k.d., Industrijska cesta 7, Perušić, odobreno broja HR 2753 EU.

Zaražena su pakiranja s rokom valjanosti do 6. lipnja

Proizvođač spornog proizvoda je Gallicop Pulykafelgolgozo Zrt., Ipartelep 531/1, H-5540 Szarvas, Mađarska, odobrenog broja HU 130 EK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proizvod, Svježe pureće mljeveno meso 500 g, LOT 2494146, s rokom valjanosti upotrijebiti do 6.06. 2017. godine se više ne nalazi na tržištu. Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) 2073/2005 o mikrobiološkim kriterijima za hranu.

Salmoneloza je zarazna bolest uzrokovana bakterijom iz grupe Salmonella spp. Salmonelozu najčešće uzrokuje hrana životinjskog porijekla – jaja, mlijeko i meso, ali i biljna hrana zagađena salmonelama po svojoj površini.

Lidl poziva kupce da vrate sporna pakiranja mesa

Kako bi se zaštitilo zdravlje potrošača, prilikom rukovanja s hranom, osobito životinjskog porijekla, potrebno je pridržavati se dobre higijenske prakse. Prije konzumacije hranu, osobito pileće meso,potrebno je dobro termički obraditi primjenom temperature od najmanje 70°C u vremenu od jedne minute u svim dijelovima mesa", stoji u priopćenju Hrvatske agencije za hranu uz napomenu da se obavijest odnosi isključivo na proizvod s gore navedenim podacima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglasio se i Lidl ispričavajući se kupcima i obavještavajući sve koji su kupili navedeni proizvod da ga mogu vratiti u bilo koju njihovu prodavaonicu te da će im novac, sa ili bez predočenog računa, biti vraćen. Također iz Lidla ističu da sporni proizvod niej opasan ako se propisno termički obradi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo