MUKE ZA VOZAČE

OPREZ, GUŽVE U PROMETU: Radovi na cesti i navala turista uzrokuju kolone i zastoje, a čeka se i na graničnim prijelazima

Pojačan je promet povremeno na gradskim prometnicama, a zastoji su mogući na dionicama cesta gdje traju radovi. Vrlo gust promet očekujemo na prilazima turističkim središtima duž obale, na pojedinim graničnim prijelazima te u trajektnim pristaništima i lukama, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC29, na dijelu od Novog Golubovca (raskrižje državnih cesta DC29 i DC35), i DC502 Smilčić-Pridraga.

Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa..), BiH (Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo, Nova Sela, Metković,Gornji Brgat…), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik, Ilok, Erdut, Batina…), Crnom Gorom (Karasovići) česta su i neizbježna čekanja, (osobito tijekom ciljanih graničnih kontrola), pa pozivamo vozače na strpljenje i razumijevanje.

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, 5. kolovoza, trajekt na liniji Drvenik Veli – Drvenik Mali – Seget Donji – Trogir plovi po subotnjem redu plovidbe, a ne po blagdanskom.

Povratak na Net.hr