OPREZ AKO ĆETE NA PUT

KREĆE ŠPICA SEZONE, DO MORA SAMO KROZ GUŽVE: Na autocestama vas već sad čekaju zastoji zbog nesreća, velike kolone, te bura

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora kao i u priobalju. Na autocestama su česti kraći zastoji u blizini odmorišta i čvorova pa se vozačima savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Vozi se usporeno i u koloni u pokretu između naplatnih postaja Lučko i čvora Karlovac, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 7,15 sati.

Prekinut je promet na državnoj cesti DC77 između Vodnjana i Juršića, zbog prometne nesreće. Zbog prometnih nezgoda vozi se dodatno usporeno (osim pojačanog prometa) na autocestama: A1 na 13. km u smjeru mora (kod čvora Donja Zdenčina) i na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Buzin i Lučko u smjeru zapada na 23. km.

Zbog vrlo gustog prometa zabilježene su sljedeće kolone vozila: na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera Buzina u smjeru naplatnih postaja Lučko (kolona je duga oko 8 km); na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera Jankomira u smjeru naplatnih postaja Lučko (kolona je duga oko 1 km); na autocesti A4 Goričan-Zagreb kod naplatnih postaja Sveta Helena u smjeru Zagreba (kolona je duga oko 500 m).

Zabrane prometa

Zbog bure, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojednim cestama u Istri i priobalju bit će u: subotu od 4 do 14 sata i nedjelju od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama kao niti na državnoj cesti DC1.

Jak vjetar puše na dionicama autocesta (vozi se uz ograničenje brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila): A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i vijadukta Božići; A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić.

KREĆE UDARNI PROMETNI VIKEND, HAK OBJAVIO UPOZORENJA: Evo kad je najpametnije krenuti na put i gdje se očekuju zastoji

Državnom cestom DC1 u Kninu, vozi se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona, zbog radova na mostovima Bulin 1 i Bulin 2. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) na izlasku iz Slovenije dolazi do gužvi i zastoja, osobito tijekom vikenda kada su moguća višesatna čekanja.

S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. Na granici sa Slovenijiom za sada se čeka od 15 do 30 minuta (Macelj).

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr