'HDZ-ovci zgrću bogatstvo' / Oporba zgrožena novim skandalom sina HDZ-ovca: 'Neki su se u toj ljudskoj patnji i boli poprilično operjali'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Mišel Jakšić (SDP) ustvrdio je da nas je korona u početnoj fazi sve ujedinila, da bi nas na kraju kao društvo poprilično razjedinila, čemu je pridonijela politika

28.4.2023.
14:10
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Play logo

Slučaj mogućeg krivotvorenja antigenskih testova za Covid u režiji 24-godišnjeg sina bivšeg HDZ-ovog saborskog zastupnika Anđelka Mihalića, koju istražuje i PNUSKOK, u oporbi je u petak naišla na oštru osudu i konstataciju da HDZ-ovci zgrću bogatstvo na zdravlju građana.

Filip Mihalić iz Varaždina, 24-godišnji sin bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika Anđelka Mihalića, koji vozi luksuzni Lamborghini, a još 2019. optužen je za krivotvorenje novca, prije nekoliko mjeseci prijavljen je za prijetnje i silovanje. Prema pisanju 24sata, poslove njegove tvrtke Buryen sada istražuje PNUSKOK zbog mogućeg krivotvorenja antigenskih testova za covid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mišel Jakšić (SDP) ustvrdio je da nas je korona u početnoj fazi sve ujedinila, da bi nas na kraju kao društvo poprilično razjedinila, čemu je pridonijela politika.

Image
sumnjivi milijunski poslovi /

Savjetnica Beroša o skandalu sina HDZ-ovca i krivotvorenim testovima na koronu: 'Vidite da su mi se oči razrogačile'

Image
sumnjivi milijunski poslovi /

Savjetnica Beroša o skandalu sina HDZ-ovca i krivotvorenim testovima na koronu: 'Vidite da su mi se oči razrogačile'

Zna iskoristiti biznis prilike

No, upozorava, ono što se putem još dogodilo jest da su se neki u toj ljudskoj patnji i boli poprilično 'operjali' i došli do velikog kapitala muljajući sve oko sebe.

I sad imamo jedan od takvih slučajeva gdje se, eto, pojavio jedan mladi čovjek koji je očito jako poduzetan, sposoban, inovativan i zna iskoristiti biznis prilike, ironizirao je SDP-ovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Slučajnošću je isto tako jako puno radio s državnim tvrtkama jer je, eto, bio najpovoljniji i najefikasniji i one su ga prepoznale. I on je onda očito 'okrenuo' lijepu lovu na panedmiji i covid-testovima. I na kraju, opet vjerojatno velikom slučajnošću i na veliko iznenađenje, ispada da mu je tata baš uvaženi HDZ-ovac”, komentirao je novu aferu u HDZ-u Jakšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Djeca su nosila maske, građani su bili zatvarani u svoje domove, a gospodarski subjekti nisu mogli raditi. I sve su te mjere bile očito s krajnjim ciljem da bi se HDZ-ovu podmlatku omogućio Lamborghini. HDZ-ov podmladak ovime je dao novu dimenziju značenju riječi 'izvozati' i oni su nas tom kupnjom Lamorghinija u doslovnom smislu riječi 'izvozali'”, istaknula je Marija Selak Raspudić.

'Sad imamo HDZ-ov pomladak koji vozi Lamborghini'

Sada je, kaže, nedvosmisleno jasno zašto je Vlada, unatoč zaključku Mosta i opetovanom upozoravanju na to u saborskim raspravama, odbila skinuti oznaku tajnosti s nabave medicinske opreme za vrijeme koronakrize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„To je odbijeno s ciljem da sebi podobnim kadrovima omogući zgrtanje bogatstava i sad imamo HDZ-ov podmladak koji vozi Lamborghini. Zgrnuti bogatstvo na zdravlju naših građana, i to izgleda najranjivije društvene skupine jer su ti testovi išli i prema domovima za starije osobe i možda neke od njih i koštali života jer nisu bili ispravni, to je doista zadnji krug pakla”, poručila je Selak Raspudić.

HDZ-ov Damir Habijan, pak, nije bio spreman komentirati aferu, tek je kratko kazao da nije upućen i da pitanje o njoj treba uputiti na neku drugu adresu koja s tim ima veze jer, napominje, on nije ničiji glasnogovornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo