'MUČNO, SRAMOTNO I NEUGODNO' / Oporba poslala poruku HDZ-ovcima zbog izmjene Zakona o socijalnoj skrbi : 'Sramite se, dotakli ste novo dno'

Image
Izvor: Patrik Macek/PIXSELL

Jedna kolegica iz vladajuće većine, otkrio je, izlazeći iz sabornice primila ga je za ruku i rekla: 'Marine moj, mene je sram'

17.3.2023.
16:00
Patrik Macek/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon što vladajuća većina nije u petak prihvatila prijedlog Anke Marka Taritaš (GLAS) da se izmijeni Zakon o socijalnoj skrbi i roditeljima njegovateljima omogući primanje naknade šest mjeseci nakon smrti djeteta, oporbeni zastupnici poručili su HDZ-ovim da ih može biti sram i da su "dotaknuli novo dno".

U govorima na slobodnu temu, glasanje o tom prijedlogu oporba je opisala riječima "mučno", "sramotno" i "neugodno".

Marijana Puljak (Klub Centra i GLAS-a) ustvrdila je da su zastupnici HDZ-a i njihovi koalicijski parteri danas izgubili pravo da im se obraća s „poštovani” . „Dotakli ste novo dno, sram vas bilo, kao i vašeg nalogodavca AP-a”, poručila je vladajućima.

„Nikad mučnije rasprave i veće sramote, dno dna od ovoga danas”, kazala je također Jelena Miloš (Kluba zeleno-lijevog bloka) dodavši da prijedlog Mrak Taritaš nije prošao samo zato jer je oporbeni.

Image
DALI SI ODUŠKA /

Roditelji odgojitelji: 'Dolenec je priznala da je Zagreb lagao sudu'; Pričaju i o nametanju 'ideologije manjine'

Image
DALI SI ODUŠKA /

Roditelji odgojitelji: 'Dolenec je priznala da je Zagreb lagao sudu'; Pričaju i o nametanju 'ideologije manjine'

'Marine moj, mene je sram'

Marin Miletić (Klub Mosta) rekao je da zna da je katkada teško, kada nosiš stranačku boju dresa, ostati svoj i glasati po svojoj savjesti, ali i da je lijepo biti potpuno svoj i slobodan.

Jedna kolegica iz vladajuće većine, otkrio je, izlazeći iz sabornice primila ga je za ruku i rekla: „Marine moj, mene je sram”.

„Kolege iz vladajućih, mene je isto sram. Mene je sram kada radi nekih interesa ili stranačkih boja ne možemo stati uz naše ljude i one kojima je pomoć najpotrebnija”, poručio je Miletić.

'HZD - sociopatija i šovinizam'

I Sabina Glasovac u ime Kluba SDP-a glasanje je ocijenila „mučnim” i „sramotnim” te kazala da osjeća susramlje što je Vlada „bez da trepne” odbila zakon koji u sebi nema ništa svjetonazorsko.

„Dali su šamar djeci koja su ovdje došla u kolicima i njihovim roditeljima… poručili su im 'čekajte, čekajte još malo'”, kazala je.

Željko Pavić (Socijaldemokrati) posjetio je da je HDZ još 2017. obećavao donijeti taj zakon, a do danas nije napravio ništa. „Ne trude se ni bar malo pokazati suosjećanje s ljudima kojima to najaviše treba”, rekao je.

Katarina Peović (Klub HSS-a i RF-a) današnje glasanje nazvala je pak „simptomom dubokog problema koji je prisutan u cijelom društvu koje živi posljedice zakonodavstva koje donosi HDZ, a to je sociopatija, šovinizam i negativna solidarnost”.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču