OPORBA BEZ KOMENTARA U Klubu Milana Bandića slavlje: / 'Odluka je bila očekivana'

shimmer fallback
9.4.2015.
23:35

Slavica Šipicki koja je u Klubu Milana Bandića zadužena za odnose s javnošću Hini je izjavila da su se večeras u Klubu Milana Bandića u Praškoj 5 spontano okupili članovi stranke i Kluba kako bi izrazili zadovoljstvo i sreću zbog odluke Ustavnoga suda i što je gradonačelnik opet s njima, iako on večeras nije došao u Klub.

Potpredsjednica stranke Bandić Milan 365 - Stranke rada i solidarnosti Ana Stavljenić-Rukavina u Klubu Milana Bandića novinarima je izjavila kako ih je odluka Ustavnog suda sve obradovala i kako je za njih bila očekivana.

"Vjerujemo da je to dokaz da doista postoji u zemlji način na koji se može zaštiti ljude koji obnašaju funkcije kao što je funkcija gradonačelnika Milana Bandića", rekla je. Dodala je kako vjeruju da u daljnjim postupcima više neće biti dileme oko toga tko je Milan Bandić i što je kao gradonačelnik učinio za grad Zagreb.

Rekla je da večeras gradonačelnik Bandić neće doći u Klub, ali će vjerojatno sutra navratiti.

Najveće oporbene stranke u Gradskoj skupštini SDP i HDZ nisu imale komentara na puštanje Bandića iz pritvora.

U zagrebačkom SDP-u Hini je rečeno da odluku Ustavnog suda o ukidanju istražnog zatvora gradonačelniku Bandiću neće komentirati dok ne prouče presudu i vide tumačenje.

Ni predsjednik zagrebačkog HDZ-a i potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić u četvrtak nije želio komentirati tu odluku Ustavnoga suda. "Mi nemamo običaj komentirati odluke suda, pa tako to ja neću činiti ni ovaj put", rekao je Mikulić Hini.

Upitan kako će se to odraziti na situaciju u gradu Zagrebu, Mikulić je rekao kako je još rano za te komentare.

Usvajajući Bandićevu ustavnu tužbu Ustavni je sud u četvrtak ukinuo istražni zatvor Milanu Bandiću i on je večeras izašao iz Remetinca, u koji je bio vraćen 10. ožujka nakon proširenja istrage u slučaju Agram. Slijedom odluke Ustavnog suda, koji je ukinuo tri rješenja zagrebačkog Županijskog suda donesena u ožujku, Bandić će na slobodi i dalje imati zabranu obavljanja gradonačelničke dužnosti.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno