OPLELA PO VLADAJUĆIMA: / 'Jandroković je žrtvovao Zakon o obnovi kako bi prikrio da HDZ i partneri nemaju većinu'

2.2.2021.
16:49
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović poručila je, nakon što je HSLS izašao s vlastitim prijedlogom izmjena Zakona o Hrvatskoj gospodarskoj komori, kojima bi se postepeno ukinula obvezna članarina. Istaknula je kako joj je bilo neugodno gledati izjavu Darija Hrebaka koji je poručio da će “HSLS sa svojim partnerima dogovoriti da se postepeno ide u ukidanje obvezne članarine jer sve drugo za što se zalažu određene političke opcije nije dobro, a to su promjene preko noći, demagogija i populizam”.

“Oni koji se samoprozivaju liberalima pristali su da ih Andrej Plenković iz partikularnih interesa povede u etatizam”, poručila je u razgovoru za N1 i ustvrdila da se Vlado Gotovac sigurno okreće u grobu, jer on ne bi pogibao glavu ni pred većim facama od Plenkovića. “Hrebaku neće biti lako stati pred kolege i braniti neobranjivo”, dodala je.

Parafiskalni namet za kojeg ne dobiju ništa

HGK, prema njenim riječima, godišnje uprihodi 150 milijuna kuna od nametnute obveze, njihov predsjednik ima ogromnu plaću. Istaknula je da zauzvrat poduzetnici ne dobiju ništa i da to nije populizam već njihovo omalovažavanje.

“Žalosno je da se ovakve mjere nazivaju populističkima, a ne vidi se priroda postupaka liberalne stranke pred liberalnim prijedlogom. Nije strano ni novo da Hrvatska zauzima donji dio svih ljestvica po konkurentnosti gospodarstva, ima 600 parafiskalnih nameta, a jedan je i članarina u HGK-u”, rekla je Ahmetović.

Oporba je bila spremna glasati

Vladajuća većina prošlog se petka pokazala krhkom, uvjerena je Ahmetović.

“Čitava oporba bila je spremna u svakoj minuti ući u sabornicu uz uvjet da se zakon o ukidanju članarine HGK-u stavi na dnevni red. Bili smo spremni glasati za sve zakone koji su u dobrobiti građana. Premijer se očajnički pokušao opravdati za neadekvatan pristup problemu i nedozvoljenog ponašanja prema hrvatskim poduzetnicima”, komentirala je.

Istaknula je da je predsjednik Sabora Gordan Jandroković žrtvovao Zakon o obnovi kako ne bi stvorio loš dojam prema biračima i kako bi prikrio da HDZ i partneri nemaju većinu. “Jandroković i Plenković žrtvovali su obnovu Petrinje, Siska, Gline i okolnog područja za svoje političke poene. HDZ-u je najvažnije da javnosti predstavi da ima vladajuću većinu. Nervoza Plenkovića pokazatelj je da ona nije tako stabilna kao što se pokušava nametnuti”, kazala je saborska zastupnica SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ponovila je da je oporba bila u Saboru i čekala da ih se pozove na izglasavanje Zakona o obnovi, no vladajući su izašli iz Sabora. “Gordan Jandroković, Andrej Plenković i njegovi sateliti, to su odbili”, zaključila je Ahmetović.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali