Faros je najnoviji trajekt koji plovi na relaciji Split - Stari Grad, a njegova prva plovidba je najavljena veoma svečano. No, novim trajektom nisu svi oduševljeni, baš kao jedan putnik koji se tamo našao pa opisao tu vožnju za portal Dalmacija danas. Isto "pismo", uputio je i Jadroliniji.

"Budući da vam je naše mišljenje važno kako tvrdite na vašim mrežnim stranicama, šaljem vam dvije fotografije s trajekta Faros dok plovimo s vjetrom u krmu na cca 13 kn. Naime, što se mene tiče mozete voziti i ispod 10 kn. Vrag odni prišu, ali dvije fotografije koje vam saljem u prilogu govore o situaciji koja nije humana.

Gospođa starije životne dobi, očito teže pokretna, već sat vremena stoji uz bandu broda na prvoj razini od garaže jer se dalje ne može popeti. Naravno da sam gospođi ponudio pomoć, koju je ljubazno odbila i zahvalila se te mi rekla da je kontaktirala posadu te da nema načina da ju smjeste u salon.

'Dragi moji direktori i svi ostali u klimatiziranim uredima...'

"Lift navodno ne radi, stepenice su samo za fit putnike. Gospođu sam uspio nagovoriti da bar sjedne na stepenice što i vidite na fotografijama.

Pored juga koje puše i sunca koje tuče drito u glavu pitanje je koliko bi ta žena još mogla stajati. Dragi moji direktori i ostali rukovodeći kadrovi u klimatiziranim uredima, zamislite da je to vaša majka ili baka.

Lipi pozdrav,

Ps. Ulazimo u Splitska vrata, gospođa i njezina štaka su na sigurnom na stepenicama", napisao je čitatelj Dalmacije danas.