JOŠ TRI DANA

OPREZ, RIJEČANI! VODA NIKAKO NIJE ZA PIĆE: Ispire se vodovodna mreža, obavezno je prokuhajte!

Iako je u Rijeci zamućenost vode manja od dozvoljene, iz riječkog Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija (VIK) u petak su izvijestili da će ispirati vodovodnu mrežu pa i nadalje preporučuju preventivno prokuhavanje vode za piće.

Ispiranje vodosprema i javne vodovodne mreže na području Rijeke i riječkog prstena će, s obzirom na njegovu veličinu, trajati više dana.

UPOZORENJE RIJEČANIMA: Ne pijte vodu ako nije prokuhana!

Oprez za sudionike u prometu

“Ispuštena voda na hidrantima uzrokovat će otjecanje većih količina vode po prometnicama te se zbog toga mole svi sudionici u prometu na oprez. Tijekom ispiranja vodovodne mreže, voda će se pojedinim objektima, posebno višekatnicama, isporučivati sa smanjenim tlakom te je moguć povremeni prekid u isporuci vode zbog čega molimo korisnike za razumijevanje”, poručuju iz tog komunalnog društva.

Zbog obilnih kiša, koje su prošlog i ovoga tjedna padale na riječkom području, u mnoge je zgrade prodrla voda, a zamućena su sva izvorišta koja su u funkciji javne vodoopsrbe Rijeke i tzv. riječkog prsetna. Stoga je 22. studenoga iz VIK-a preporučeno preventivno prokuhavanje vode za piće, iako je voda mikrobiološki ispravna.

 

Povratak na Net.hr