OPASNO ZA ZDRAVLJE: / GRAD ZABRANIO KUPANJE U BUNDEKU! Sve tri plaže na jezeru zagađene su crijevnom bakterijom

Image

Vjerojatni razlog kratkotrajnog onečišćenja je izrazito nizak vodostaj vode u jezeru Bundek i visoka temperatura zraka

23.7.2019.
15:43
Play logo

Zagrebački ured za zdravstvo izdao je danas priopćenje kojim obavještava javnost da je zabranjeno kupanje u jezeru Bundek.

"Tijekom provođenja redovitog monitoringa vode za kupanje na jezerima Jarun i Bundek, utvrđeno je kratkotrajno onečišćenje vode za kupanje u jezeru Bundek. Razlog kratkotrajnog onečišćenja na svim trima plažama jezera Bundek je povećana granična vrijednost mikrobiološkog pokazatelja crijevnog eneteroka. Vjerojatni razlog kratkotrajnog onečišćenja je izrazito nizak vodostaj vode u jezeru Bundek i visoka temperatura zraka", stoji u priopćenju koje potpisuje pročelnik dr. sc. Vjekoslav Jeleč, dr. med.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
shimmer fallback
shimmer fallback

Zabrana sve dok dva uzastopna uzorka vode ne dobiju ocjenu 'dobro'

Ured obavještava građana da će, u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar', nastaviti provoditi redoviti monitoring vode za kupanje na jezeru Bundek, kako je propisano Uredbom i dalje svaka dva tjedna.

"Rezultate analize vode za kupanje, kao i do sada objavljivat ćemo na službenim stranicama Grada Zagreba te na oglasnim pločama na samim plažama. Privremena zabrana kupanja na jezeru Bundek trajat će dok dva uzastopno redovito analizirana uzorka vode ne budu ocijenjena najmanje ocjenom 'dobro'", navodi se u priopćenju.

BKFC 50
Kalkanski krugovi
Love island UK
San snova
default_cta
Ljubav je na selu
Štrumpfovi
Bijela kraljica
Britain's Got Talent
default_cta
Pun mjesec
Play logo
Play logo
Play logo