ŠIRENJE ZARAZNE BOLESTI

OPASAN TREND NA KRAJNJEM JUGU HRVATSKE: Ljudi masovno krše samoizolaciju, stižu im kazne u visini od 8000 kuna

U proteklih mjesec dana u Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je ukupno 126 kršenja epidemioloških mjera, od kojih je 89 utvrđeno prilikom kontrole na graničnim prijelazima

Tijekom jučerašnjeg dana, policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, provjerom poštivanja izrečenih mjera samoizolacije, četiri osobe nisu zatekli na adresi koju su naveli kao adresu samoizolacije, čime su počinili prekršaj iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, te su prekršajno sankcionirani novčanom kaznom u iznosu od osam tisuća kuna, prenosi Dubrovački dnevnik.

Radi se o osobama s područja Župe dubrovačke, Konavala i Metkovića. Od početka veljače do danas, na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske evidentirano je ukupno 126 kršenja COVID-mjera, od kojih je 89 zabilježeno prilikom kontrole na graničnim prijelazima. Radi se o osobama koje su prilikom proputovanja kroz Republiku Hrvatsku prekršile rok za tranzit od 12 sati. U ostalih 37 slučajeva radi se o osobama koje nisu zatečene na adresi koju su navele kao adresu na kojoj će boraviti tijekom samoizolacije.

Svim građanima skrećemo pažnju na važnost pridržavanja mjera samoizolacije radi očuvanja vlastitog zdravlja, ali i zdravlja cjelokupne zajednice. Sve sumnje o kršenju mjera samoizolacije građani mogu prijaviti pozivom na broj 192 ili putem aplikacije e-dojave.

‘IDEMO NA STROŽE MJERE JER SU NUŽNE!’: Krajnji jug Hrvatske ima sve veći broj zaraženih i hospitaliziranih: ‘Ključ nam je sezona’

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr