IMA SVOGA FAVORITA

OPAČIĆ O STANJU U SDP-U: ‘Stranka se ne raspada, Milanović traži posao, a najbolji kandidat je…’

U SDP-u postoje podjele koje se ‘vuku’ od zadnje izborne konvencije, ali stranka se ne raspada i za 14 dana, kada bude izabran novi predsjednik, ponovno će se integrirati.

Ustvrdila je to gostujući u Dnevniku Nove TV potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić.

‘NITKO TU BAŠ NIJE NEVIN’: Lažiranje potpisa, brisanje članova… SDP-ovci se optužuju za prljavu kampanju

Miljenićeva ‘mana’ zapravo je prednost

Po njezinom mišljenju, među osmero kandidata koji su u utrci za novog predsjednika stranke, najbolji je Orsat Miljenić. On, smatra ona, nije sudjelovao u dosadašnjim unutarstranačkim sukobima i može ispočetka krenuti u komunikaciju sa svim članovima. Njegovim nedostatkom ne smatra ni to što je relativno nov u stranci. Naprotiv, smatra da mu je to prednost.

“Baš zbog toga što je on negdje od 2000. prisutan u životu SDP-a. Bio je suradnik Vlade Ivice Račana. Bio je sve ove godine sudionik određenih procesa u kojima je sudjelovao SDP. U Vladi je odrađivao vrlo korektno svoj posao. Bio je jedan od rijetkih ministara čiji su zakoni prolazili jednoglasno u parlamentu, što znači da nije svađalica, da je sklon tome da čuje tuđe argumente, da usvoji tuđa mišljenja. Mislim da su upravo te kvalitete ono što SDP u ovom trenutku treba.

Opačić nije željela izravno odgovoriti na pitanje koga od kandidata nikako ne vidi na mjestu predsjednika SDP-a.

MILJENIĆ: ‘Od SDP-a ću napraviti pobjedničku stranku. Ako ne uspijem, idem’

‘Milanović ne pokušava voditi SDP iz sjene’

A što se tiče dodsadašnjeg šefa stranke, Zorana Milanovića, kazala je da on “u ovom trenutku traži posao”.

“Za razliku od nekih drugih premijera koji su već s premijerske pozicije tražili svoje alternativno rješenje i imali su već dogovoren drugi posao, Zoran Milanović to nije napravio. U ovom trenutku traži posao i za 14 dana više neće biti ni predsjednik kluba ni predsjednik stranke. Onog trenutka kada nađe posao, otići će iz parlamenta”, kazala je dodavši da Milanović svakoga dana dolazi u sjedište stranke, ali da je ne pokušava voditi iz sjene.

“U ovom trenutku se bavi isključivo sa sobom i traži novo radno mjesto”, kazala je.

TRAŽI SE ZORAN MILANOVIĆ: Od prisege se nije pojavio u Saboru – evo što kažu njemu odani SDP-ovci

 

Povratak na Net.hr